Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 09:51

Πέρασε με 187 “ναι” το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με 187 ψήφους “πέρασε” στη Βουλή, το βράδυ της Πέμπτης, 09.07.2020, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις σε μια συνεδρίαση που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και σε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Επί της αρχής το σχέδιο νόμου έλαβε 187 θετικές ψήφους από τις ΚΟ της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης. Καταψήφισαν 101 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Απείχαν από την ψηφοφορία οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, που επέλεξαν να εκφράσουν με τον τρόπο αυτό την διαφωνία τους με το νομοσχέδιο, προκαλώντας έντονους τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος, με την Φώφη Γεννηματά να δρομολογεί εξελίξεις.

Οι… απόντες

Επίσης, από τη ΝΔ έλειπε ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης για σοβαρούς προσωπικούς λόγους και με επιστολή του ενημέρωσε ότι, αν ήταν παρών, θα ψήφιζε τις διατάξεις.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Άννα Βαγενά, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Σπύρος Λάππας , Γιώργος Βαρεμένος και αυτοί με επιστολή τους γνωστοποίησαν ότι εάν ήταν παρόντες θα καταψήφιζαν το νομοσχέδιο.

Επίσης, από την ψηφοφορία απουσίασαν από το ΜέΡΑ 25 οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κρίτων Αρσένης και Γιώργος Λογιάδης.

newsit.gr

Διαβάστηκε 1269 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/