Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 22:20

Δήμος Αμφιλοχίας: Έναρξη εγγραφών για Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων 2020 (Παιδική Εξοχή Μπούκας)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδικής Εξοχής Μπούκας του Δήμου Αμφιλοχίας ανακοινώνει ότι από 7/7/2020 έως και 15/7/2020 θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2020, στο πλαίσιο προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά, κάνοντας «κλικ» ΕΔΩ

ή να την καταθέσετε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας (Β. Καραπάνου, Αμφιλοχία) κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 09.00πμ έως τις 13.30μμ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 26420-22060 & 26420-22066 (fax: 26420-22061) ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα αφορά στο χρονικό διάστημα από 1/8/2020 έως 31/8/2020 και χωρίζεται σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους:

1η Περίοδος: Από 1/8/2020 έως 14/8/2020 θα φιλοξενηθούν κορίτσια ηλικίας 6 - 16 ετών (που έχουν γεννηθεί από το έτος 2004 έως και το έτος 2014).

2η Περίοδος: Από 18/8/2020 έως 31/8/2020 θα φιλοξενηθούν αγόρια ηλικίας 6 - 16 ετών (που έχουν γεννηθεί από το έτος 2004 έως και το έτος 2014).

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδόθηκε το τελευταίο τρίμηνο,
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας φορολογικού έτους 2018 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλη δημόσια αρχή,
  • Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικά νοσήματα, ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή, αλλεργίες κλπ).

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για μονογονεϊκές οικογένειες:

  • Διαζευκτήριο ή δικαστική απόφαση,
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι τελεί σε διάσταση και δικαστική απόφαση ή ιδιωτικό συμφωνητικό επιμέλειας παιδιών,
  • Ληξιαρχική πράξη θανάτου σε περίπτωση χηρείας αν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Πολύτεκνοι:

Κάρτα πολυτεκνίας αν δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.                                  

Γονείς με προβλήματα υγείας:

Απόφαση υγειονομικής επιτροπής για γονείς ή  τέκνο ΑΜΕΑ με αναπηρία 50% και άνω              

Επαγγελματική κατάσταση:

Βεβαίωση ανεργίας                                    

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Για την ασφαλή λειτουργία της κατασκήνωσης και για την πρόληψη της διασποράς του ιού COVID-19, και σύμφωνα με την αριθμ. Δ11/οικ. 23973/811/2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων:

  • Οι γονείς των κατασκηνωτών θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση, πριν την προσέλευσή τους θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί, εάν έχουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα που θέτουν υποψία λοίμωξης COVID-19.
  • Το επισκεπτήριο απαγορεύεται και επιτρέπεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις εάν υπάρξει ειδική ανάγκη. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να έρχεται αυστηρά ένας μόνο γονέας για κάθε κατασκηνωτή που θα φορά μάσκα και θα παραμένει για σύντομο χρονικό διάστημα.

Σας ενημερώνουμε ότι:

Για το έτος 2020 λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω κορονοϊού, καθυστέρησαν να βγουν από τα αρμόδια υπουργεία οι σχετικές αποφάσεις και εγκύκλιοι περί λειτουργίας των κατασκηνώσεων και λόγω των επιπλέον μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ασφαλή λειτουργία της κατασκήνωσης και την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει η παιδική κατασκήνωση ούτε για το σύνηθες χρονικό διάστημα των δύο μηνών, ούτε να φιλοξενήσει το ίδιο αριθμό κατασκηνωτών όπως τα προηγούμενα έτη.

Επειδή ο αριθμός των κατασκηνωτών θα είναι περιορισμένος, αν κατατεθούν στον Δήμο μας περισσότερες αιτήσεις εγγραφής, η επιλογή θα γίνει με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Επίσης, για τους ανωτέρω λόγους δεν θα φιλοξενηθούν κατά την κατασκηνωτική περίοδο 2020 ΑμεΑ.

Διαβάστηκε 1195 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 00:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.