Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 19:51

Ο νεαρός Αγρινιώτης σκηνοθέτης Στάθης Παπαδημητρίου στο AgrinioBestOf.gr

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Στάθης Παπαδημητρίου με καταγωγή των γονιών του από τις Φυτείες Ξηρομέρου, μεγάλωσε στο Αγρίνιο όπου και τελείωσε την μέση εκπαίδευση και στην συνέχεια πραγματοποίησε στην Αθήνα σπουδές Σκηνοθεσίας. Εχει δουλέψει σε εταιρεία παραγωγής, αλλά αυτή την περίοδο εργάζεται στην ΕΡΤ σαν βοηθός σκηνοθέτη, δουλεύοντας ταυτόχρονα και την δεύτερη κινηματογραφική του ταινία μικρού μήκους. Για την δουλειά του αυτή είχαμε κάνει ένα σχετικό αφιέρωμα που μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ
 
Βρεθήκαμε με τον ίδιο στον φιλόξενο χώρο του AQUATERRA στο Καινούργιο Τριχωνίδος, ένα καλοκαιρινό απόγευμα και εκεί η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΘΗΣ AQUATERRA ΣΥΖΗΤΑΝΕ
 
Στάθη μιλησέ μας για την ταινία με θέμα το μπούλιγκ που ετοιμάζεις;

Η ταινία λέγεται «Mental Breakdown” η αλλιώς ψυχική κατάρρευση, στην ουσία επικεντρώνεται στο μπούλιγκ αλλά και στην ψυχική κατάρρευση που προκύπτει από αυτό. Μια έφηβη κοπέλα που δέχεται εκφοβισμό απο τους συμμαθητές της και απόρριψη απο τους κηδεμόνες της αποφασίζει να πάρει εκδίκηση.

Αυτές οι ηλικίες που δέχονται εκφοβισμό, είναι στις τάξεις Δημοτικού Γυμνάσιου και Λυκείου οι και σε άλλες ηλικίες;

Πιστεύω κυρίως ότι ξεκινάει από το Γυμνάσιο όλο αυτό και καταλήγει μέχρι και τον εργασιακό χώρο και αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι θεωρούν το εαυτό τους πολύ κατώτερο από ότι είναι και πρέπει να κάνουν μπούλινγκ για να νοιώσουν καλά. Δεν μπορούν να νοιώσουν καλά αν δεν κάνουν μπούλινγκ στον άλλο.
 

images 01

images 03

images 02

Αυτό γιατί συμβαίνει; έχουν προβλήματα από την οικογένεια;

Πιστεύω ότι έχουν ανασφάλειες σαν άνθρωποι και αυτές οι ανασφάλειες μπορούν να καλυφθούν μόνο αν μειώσουν κάποιον για να φανούν αυτοί καλύτεροι. Για αυτό συμβαίνει το μπούλιγκ τόσο στα σχολεία όσο και στον εργασιακό χώρο.

Άρα τι πρέπει να κάνει κάποιος που έχει υποστεί μπούλιγκ;

Πιστεύω οτι στις μικρότερες ηλικίες Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον μεγαλύτερο η σε κάποιο ψυχολόγο ακόμα αν είναι μεγάλο το πλήγμα που έχει δεχθεί, ώστε να τον βοηθήσει να συνέλθει ψυχολογικά και να σταθεί ξανά στα πόδια του. Σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ την βία μεταξύ αυτών που δέχονται και αυτών που ασκούν μπούλιγκ. Είναι καλύτερο να μιλήσουν σε ένα μεγαλύτερο, στους γονείς τους, στους καθηγητές τους ή σε κάποιον ειδικό γιατί η βία δεν οδηγεί πουθενά.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ταινία σου;

Αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ και του post production και σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

Άλλες σκηνοθετικές εργασίες που έχεις κάνει;

Έχω ασχοληθεί με διαφημιστικά καταστημάτων τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι η διαφήμιση είναι ένα πολύ σοβαρό κομμάτι γιατί βοηθάει τον κόσμο να μάθει την επιχείρηση κάποιου. Αλλά επίσης είναι πολύ χρήσιμο για να προωθήσει κάποιος την επιχείρησή του και ακόμα με κάποιες καλές ιδέες στο κομμάτι αυτό να την απογειώσει.
 

ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΘΗΣ AQUATERRA

 

Θα ήθελες να κάνεις κάτι σκηνοθετικό για τον τόπο μας;

Θα το ήθελα πάρα πολύ γιατί η Αιτωλοακαρνανία και η περιοχή μας έχει πολύ ωραία τοπία συνδυαζόμενα με παραλίες, λίμνες, ποτάμια, πράσινο, βουνά, όλα συγκεντρωμένα σε μια μεγάλη ποικιλία που κάνει όμορφο και δελεαστικό να χρησιμοποιηθούν περιοχές του για σκηνικά κάποιας παραγωγής. Φυσικά υπάρχουν και τα πολλά αρχαία θέατρα και άλλα συναφή. Βλέπω ότι προωθείται η τέχνη στην περιοχή μας καθότι υπάρχουν οι άνθρωποι που έχουν την δίψα να κάνουν πράγματα και πρέπει να υποστηριχθούν αυτοί για να εξελιχθεί το πολιτιστικό κομμάτι.

Στάθη αν είχες την ευκαιρία να δουλέψεις εδώ πχ στο Αγρίνιο θα ερχόσουνα;

Φυσικά και θα ερχόμουν αν η δουλειά με κάλυπτε. Παντού υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Στην Αθήνα ναι μεν είσαι κοντά σε όλα και μέσα στα πράγματα αλλά από την άλλη δεν μπορείς να κάνεις ποιοτική ζωή. Τώρα με την ανάπτυξη του ιντερνετ μπορείς να είσαι οπουδήποτε και να κάνεις κάποια δουλειά από μακρυά χωρίς να είναι απαραίτητο να μένεις κιόλας στο κέντρο.

Ποιούς σκηνοθέτες θαυμάζεις;

Από ξένους σκηνοθέτες θαυμάζω τον "Αλφονσο Κουαρόν" για τον λόγο των μονοπλάνων που έχει κάνει όπως τις «Μεγάλες Προσδοκίες» το "Gravity" κλπ. Γενικά το μονοπλάνο μου αρέσει γιατί μπορεί να δώσει στον θεατή μια άλλη διάσταση και αυτό πετυχαίνει πάρα πολύ. Ένας άλλος αγαπημένος μου σκηνοθέτης είναι ο "Σαμ Μεντες" ο οποίος εχει κάνει ένα ωραίο εναρκτήριο μονοπλάνο στο "Spectre". Ομολογώ οτι είμαι φαν των μονοπλάνων κάτι που θα το δείτε και στην νέα μου ταινία.

Πόσες ταινίες έχεις κάνει μέχρι στιγμής;

Είχα κάνει πέρσι την "Confessions of a singing freak" «Οί εξομολογήσεις ενός μουσικού» η οποία προβλήθηκε στο Διεθνές φεστιβάλ Αθηνών και στο Λονδίνο. Την παραγωγή την έκανα εγώ όπως και στην φετινή μου ταινία. Φέτος στην νέα μου ταινία υποστηρίζομαι και από την REDBULL στο θέμα της χορηγίας. Βέβαια εκτός από τις χορηγίες σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους να σε υποστηρίξουν και να μπορείς να συνεννοείσαι μαζί τους.

Από πλευράς χόμπι τι έχεις;

Μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική καθότι είναι κάτι που με ηρεμεί πραγματικά. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση σε είδος η καλλιτέχνη αλλά επιλέγω ανάλογα την διάθεση της στιγμής. Ωστόσο μου αρέσει πολύ ο "Κωνσταντίνος Κουφός" τον οποίο θαυμάζω γιατί είναι πολύ θετικός άνθρωπος και το θετικο vibe (δηλ η θετική ενέργεια) είναι αυτή που χρειάζεται η Ελλάδα και ένας φίλος μου που δεν είναι πολύ γνωστός και λέγεται "Βηταρτίνος", με τον οποίο έχουμε και συνεργασία καθότι έχω σκηνοθετήσει δύο βιντεοκλίπ του.
 
 
ΧΡΥΣΑ ΣΤΑΘΗΣ AQUATERRA ΟΡΘΙΟΙ
 
Κάτι άλλο που θα ήθελες να πείς στους αναγνώστες μας;

Έχω κάνει και κάποια σεμινάρια της Google για Social Media Management τα οποία με βοήθησαν πολύ στην διαχείριση των media γιατί έχει να κάνει με αλγόριθμους και διάφορα πράγματα που κρύβονται στο ιντερνέτ και όταν τα μάθεις μπορείς να τα διαχειριστείς καλύτερα.

Δηλαδή το ιντερνέτ είναι μια μεγάλη δεξαμενή πληροφοριών;

Το ιντερνέτ προσφέρεται γιατί μπορεί ο κάθε άνθρωπος από όπου και να είναι να περάσει το μήνυμά του, να περάσει την δουλειά του, να περάσει την μουσική του αν είναι κάποιος καλλιτέχνης και γενικά το ιντερνέτ είναι μια πλατφόρμα πληροφοριών που κάποιες φορές χάνεσαι μέσα σε αυτή και ίσως για αυτό υπάρχουν και λίγα πράγματα στο προσκήνιο. Υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος πληροφοριών που χάνεται. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ξέρει επιλεκτικά τι θέλει να δει, και πως θέλει να το διαχειριστεί γιατί υπάρχει και μεγάλος εθισμός πολλές φορές και βλέπουμε ότι τα παιδιά στην εποχή μας δεν έχουν μάθει να βγαίνουν έξω αλλά είναι πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη δεχόμενα πληροφορίες τις οποίες πολλές φορές δεν είναι σε θέση ούτε να τις αξιολογήσουν αλλά ούτε και να τις αξιοποιήσουν. Πιστεύω ότι οι έφηβοι κυρίως αλλά και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αφιερώνουν χρόνο από την ημέρα τους να βγαίνουν έξω να παίρνουν αέρα να βλέπουν και να συζητούν με κόσμο και αυτό θα βοηθήσει να παίρνουν ιδέες να καθαρίζει το μυαλό τους και τέλος πάντων για να ξεφύγουν από τον εθισμό της οθόνης που δεν είναι το σωστό.
 

ΕΝΩΡΑΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Έκανες καθόλου ραδιόφωνο αυτά τα χρόνια;

Όταν ήμουν μικρός δηλαδή στα εφηβικά μου χρόνια, είχα ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο το οποίο έπαιζε μουσική καθότι ήταν στις αρχές του ιντερνετικού ραδιοφώνου στην Ελλάδα και όλο αυτό ήταν στην κορυφωσή του και ασχολήθηκα λίγο για την εμπειρία.

Θα ήθελες να κάνεις τώρα ραδιόφωνο αν σου δινόταν η ευκαιρία;

Επειδή είμαι σκηνοθέτης και το ραδιόφωνο συνδυάζει μόνο τον ήχο (το ένα κομμάτι δηλαδή) δεν θα με βόλευε εμένα να περάσω αυτό που θα ήθελα στον κόσμο. Έτσι η τηλεόραση που συνδυάζει ήχο και εικόνα είναι το καλύτερο για μένα και ασχολούμαι με αυτή.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας

Προτείνω όλες οι πόλεις να δίνουν πιο πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους να αναδειχθούνε. Δηλαδή η πολιτεία και οι άνθρωποι που είναι σε υψηλές θέσεις να υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες. Δηλαδή να αποδομηθεί η έννοια ότι πρέπει να πάει κάποιος στην Αθήνα να αναδειχθεί. Να μπορεί να το κάνει και στην πόλη που ζεί. Εχω συνεργαστεί με τον Δήμο Αγρινίου παλιότερα και κάναμε πολύ καλή δουλειά. Πάντως πρέπει να αναδειχθούν τα ταλέντα του τόπου μας και να υποστηριχθούν από τις τοπικές αρχές και από τον κόσμο για να έχουμε δυνατό και ελκυστικό πολιτιστικό προϊόν.
 
Στάθη σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και καλοτάξιδη η νέα σου ταινία. Περιμένουμε να την δούμε στην μεγάλη οθόνη.
 

images 04

images 05

images 06

images 07

images 08

images 09

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 134104 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 19:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033