Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 22:18

Προσφορά τροφίμων από τον Σχολικό Συνεταιρισμό "Η Φειδώ" του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε μια πολύ σημαντική κοινωνική κίνηση προέβησαν σήμερα καθηγητές και μαθητές του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου. Συγκεκριμένα μέσω του Σχολικού Συναιτερισμού "Η Φειδω" που δημιούργησαν προσέφεραν τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου. Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί.

image 05

image 07

Ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Αγρινίου κος Καλαντζής Κωνσταντίνος δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: «Πάντα υπάρχουν προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Είναι μια φιλοσοφία που υπάρχει μέσα στην κοινωνία και όταν το βλέπεις αυτό το ενδιαφέρον σε σχολεία, από Δημοτικά, από Γυμνάσια, από Λύκεια, όπως σήμερα από το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου που κάνει αυτή την προσφορά εμάς μας τιμάει. Όλο αυτό το κομμάτι θα δοθεί στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσα και βεβαίως αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία έχει πάντα κριτήρια και έχει την δυνατότητα να καταλάβει ότι πρέπει να είμαστε πάντα δυναμικοί και να έχουμε πάντα παρεμβατικότητα μέσα στα προβλήματα της κοινωνίας. Όποιος έχει πρέπει να δίνει, είναι κανόνας αυτό. Η δεκαετία της κρίσης μας έκανε πολύ καλύτερους ανθρώπους. Ένα πράγμα δεν μάθαμε ακόμα, Να είμαστε αποτελεσματικοί στο θέμα της εργασίας. Να μάθουμε να λειτουργούμε πιο Οργανωμένα να δουλεύουμε πιο πολύ, γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν μπει στην διαδικασία να μην δουλεύουν πολύ και να μην ψάχνονται πολύ. Βέβαια ήρθε ο Κορωνοϊός που έκλεισε τον κύκλο των χαμένων ποιητών και αυτή την στιγμή πρέπει να κάνουμε έναν μεγαλύτερο αγώνα για να καταφέρουμε αυτό που είχαμε ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες και να το κάνουμε δυναμικά μια γροθιά απέναντι στην κρίση για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

image 01

image 02


Βέβαια οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μας έχουν ανάγκη ακόμα, για αυτό υπάρχει ακόμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο για αυτό υπάρχει ο Δήμος και με την προσφορά σε χρήματα που δίνει αλλά και με την προσφορά των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά, όπως έχουμε το παράδειγμα σήμερα το 1ου Γυμνασίου Αγρινίου. Αυτό δίνει την δυνατότητα να καταλάβουμε ότι πάντα θα υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που θα μας έχει ανάγκη και είμαστε εμείς δίπλα όπως και η κοινωνία ολόκληρη.

image 04
Όποιος ιδιώτης ή επιχείρηση έχει την δυνατότητα να προσφέρει πράγματα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα ήταν πολύ καλό να το κάνει και πρέπει να σημειώσουμε ότι και η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας συμβάλει στην ενίσχυση του Κ.Π. Επίσης σε διάφορα Σούπερ Μάρκετ υπάρχουν καλάθια που προορίζονται για το Κ.Π. και όποιος ιδιώτης μπορεί να προσφέρει.»

image 06

Η κα Γεωργιάδη Δέσποινα, Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: «Σήμερα είχαμε την τιμή να προσέλθουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως και να προσφέρουμε με το σχολείο μας τρόφιμα, μέλι, μακαρόνια, ρύζι, εκ’ μέρους του Σχολικού Συνεταιρισμού μας "Η Φειδώ" ο οποίος είναι ο πρώτος που ιδρύθηκε στο Νομό μας και ιδρύθηκε με σκοπό να μάθει στα παιδιά την κοινωνικοποίηση και την προσφορά. Αυτό έγινε σε συνεργασία με τον κ. Αποστόλη Βετσόπουλο, ο οποίος είναι ο συντονιστής της εκπαίδευσης αντιπρόσωπος του ΠΕΚΕΣ και μας βοήθησε πολύ σε αυτή την διαδικασία της ιδρύσεως Σχολικού Συνεταιρισμού που είναι το καλύτερο για τα παιδιά και για την κοινωνία. Για αυτό σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.»

items 02

Ο Αναστάσιος Φραδέλος μέλος του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: «΄Ηρθαμε σήμερα εδώ πέρα να κάνουμε μια δωρεά για τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη αυτή την περίοδο και προσφέραμε μέλι, ρύζι και μακαρόνια εκ μέρους του Σχολικού Συνεταιρισμού του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου. »

items 03

items 04

Το AgrinioBestOf.gr δέχθηκε τις ευχαριστίες της Δ/νσης του 1ου Παπαστρατείου Γυμνασίου Αγρινίου, των καθηγητών, των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την συνεχή δημοσιογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων τους.

items 05

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 3675 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:37
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033