Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 22:04

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 117 - Απριλίου 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 117 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Απρίλιο 2020. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | πήραμε το μάθημα;

Αν και ο φονικός νέος κορωνοϊός προκαλεί φόβο και ανησυχία διεθνώς, τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του φαίνεται να έχουν θετικές συνέπειες στο περιβάλλον. Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας ακόμα και τα κανάλια της Βενετίας, φαίνονται πιο καθαρά διακρίνοντας κανείς ακόμα και ψάρια. Και σε άλλες χώρες όμως καταγράφονται σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά αέριων ρύπων, όπως Ισπανία, Ιταλια κ.α. «Είναι πραγματικά μια λυπηρή διαπίστωση ότι η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται αλλά την ίδια ώρα ανακουφίζεται ο πλανήτης γιατί μειώνονται τα επίπεδα της μόλυνσης. Ο πλανήτης μας είναι πανέμορφος αλλά και πολύ εύθραυστος και η μόλυνση που προκαλείται από τους ανθρώπους μπαίνει σε διαφορετική προοπτική τώρα. Επομένως, νομίζω ότι για την συζήτηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή, αυτή είναι χρήσιμη παρατήρηση», δήλωσε ο Ζόζεφ Ασμπάχερ, Διευθυντής Προγραμμάτων της ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος)Ας ελπίσουμε με την επιστροφή μας στη καθημερινότητα, να πήραμε το μάθημά μας περί σεβασμού στη φύση, λέμε εμείς!

Να είστε καλά,
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης

OIKOθέμα | Αντιπυρική περίοδος και τι πρέπει να γνωρίζουμε!

Άρχισε επίσημα από 1η Μαΐου η αντιπυρική περίοδος και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η Πυροσβεστική κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για εφέτος το καλοκαίρι, επισημαίνοντας ότι στατιστικά η πλειονότητα των πυρκαγιών κάθε χρόνο οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια, ενώ υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά για την πρόληψη πυρκαγιών, καθώς και τις ενέργειες του κάθε πολίτη σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς.

OIKOθέμα | Εύηνος ο Βασιλιάς της Αιτωλίας

Ο Εύηνος ή Φίδαρης πηγάζει απ’ τα Βαρδούσια (όρος Κόρακας) της Ευρυτανίας και εκβάλλει, μετά από πορεία 113 χιλιομέτρων, στον Πατραϊκό κόλπο απέναντι απ’ την Πάτρα και δυτικά της Βαράσοβας. Αποτελεί το φυσικό όριο που χωρίζει την Ναυπακτία από την Τριχωνίδα. Το όνομά του το οφείλει στο όνομα του βασιλιά των Αιτωλών Εύηνο που πνίγηκε στα νερά του.

OIKOθέμα | Ελλάδα και ποδηλατικός τουρισμός

Τεράστιες είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα, που μέχρι στιγμής βρίσκεται στα «σπάργανα», καθώς δεν υπάρχουν ελληνικά τουριστικά πρακτορεία που να τον προωθούν και οι όποιες προσπάθειες γίνονται μέσω πρακτορείων του εξωτερικού. Ο ποδηλατικός τουρισμός σπάει την εποχικότητα, είναι φθηνότερος από άλλα είδη τουρισμού, ενώ επιτρέπει μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με τον περιβάλλοντα χώρο, τα αξιοθέατα και τη φύση.

OIKOπροορισμοί | Τουρλίδα! γραφική και πανέμορφη

Η Τουρλίδα είναι ένα νησάκι, 5 χιλιόμετρα νότια του Μεσολογγίου και συνδέεται με την πόλη με έναν στενό δρόμο που ξεκινά από το λιμάνι του και διασχίζει τη λιμνοθάλασσα. Μια μαγευτική διαδρομή, την οποία μπορείτε να απολαύσετε με αυτοκίνητο, ποδήλατο, ακόμη και πεζοί. Πήρε το όνομά της από ένα είδος θαλασσινών πουλιών που υπήρχαν εκεί, τις Τουρλίδες.

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

 
Διαβάστηκε 1693 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 22:16
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.