Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Μαϊος 2020 09:57

Ο πύργος της Κλεισούρας (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενα ακόμη ενδιαφέρων βίντεο ανέβασε πρόσαφατα στο Youtube ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης. Πρόκειτε για τον πύργο της Κλεισούρας που σίγουρα πολλοί αγνοούν την υπαρξή του.

Ο Γάλλος περιηγητής M. Raoul de Malherde που διέβη το φαράγγι το 1834 (Βιβλίο :Η Αιτωλοακαρνανία με τα μάτια των περιηγητών Ευθύμιος Α .Πριόβολος σελ.185 ) γράφει:

''Στην έξοδο του στενού δεξιά ήταν τα ερείπια δυο πύργων που φύλαγαν κάποτε το πέρασμα ''

Σήμερα όλοι παρατηρούμε μια σωληνοειδής κατασκευή, χωρίς να ξέρουμε τίποτα για την ιστορία του. Οι πιο ειδικοί μιλούσαν για πύργο-Καζαρμά ήταν ένα τυπικό δείγμα αμυντικής κατοικίας του 18ου αιώνα. Λόγω της διαρρύθμισης του χώρου, το κτίσμα τοποθετείται μετά τον 14ο αιώνα, μετά την ανακάλυψη της πυρίτιδας και χρησίμευε για οχυρωματικούς σκοπούς.

Tο οίκημα από ότι φαίνεται κατεδαφίστηκε τουλάχιστον πριν από 100 χρόνια, χωρίς να τεκμηριωθούν περισσότερα στοιχεία για αυτό.

Πληροφορίες:Λίνος Υφαντής.

Διαβάστηκε 4744 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 15:32
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis