Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:54 πμ
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015 18:57

Αγώνας δρόμου για τις περιμετρικές οδούς του Πάρκου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2015 ήταν μια προβληματική χρονιά για τα έργα που εκτελούνται μέσω ΕΣΠΑ. Στο δήμο Αγρινίου, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου το δημοτικό συμβούλιο, γίνεται αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12 το έργο της ανάπλασης των περιμετρικών οδών του Πάρκου, που όπως πολλά άλλα έργα ΕΣΠΑ είχε πολύμηνη διακοπή μέσα στη χρονιά. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έργα ΕΣΠΑ δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, με εξαίρεση το έργο της περιμετρικής οδού της Μακρυνειας, αλλά και όλα τα έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ (αποχετευτικά, υδροδότησης κτλ) που έχουν προϋπολογισμό πάνω από 5 εκατομ. ευρώ, και θα μεταφερθούν ως έργα – γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ και έτσι δεν θα έχουν πρόβλημα χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο προβλέπει των περιμετρικών οδών του Πάρκου τις παρακάτω εργασίες:
• Εργασίες οδοποιίας στις οδούς γύρω από το Πάρκο (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, Καζαντζάκη, Σαμώτη και Ξενοπούλου) με κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαμόρφωση δύο λωρίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων με νέα άσφαλτο, πλήρης ηλεκτροφωτισμός, φρεάτια ομβρίων και σήμανση. Στις οδούς Σαμώτη και Καζαντζάκη θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο αποχέτευσης και νέος αγωγός ύδρευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια. Επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα δημιουργηθούν 29 θέσεις στάθμευσης, και οι θέσεις που δεσμεύονται για ΤΑΞΙ θα μεταφερθούν απέναντι από το Πάρκο.
• Εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου της Ελευθερίου Βενιζέλου όπου υπάρχουν φανάρια, με τη διαμόρφωση 3 λωρίδων κυκλοφορίας για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων.
• Εργασίες στην υπάρχουσα πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.
• Δημιουργία χώρου SKATE έναντι του γηπέδου του Παναιτωλικού εμβαδού 559 μ2 περίπου, πλήρως ηλεκτροφωτισμένο.
• Δημιουργία χώρου πρασίνου στο ΚΧ 22Γ συνολικού εμβαδού 587 μ2. Σημειώνεται εδώ ότι σε μεγάλο τμήμα των πεζοδρομίων στις οδούς γύρω από το Πάρκο θα φυτευτούν 225 δένδρα και σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

πηγή: http://agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1605 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News