Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 17:29

ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτηση με Φάμελλο στο Αγρίνιο για την εκτροπή του Αχελώου (Τετ 5/2/2020 18:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

‘Όχι στην «εκτροπή»’ – Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου η εκδήλωση

Σε ανοιχτή συζήτηση με τον πρώην αν. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο για την επιχειρούμενη εκτροπή του Αχελώου καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας τους πολίτες και τους φορείς του Νομού. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου (18:00), στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

Στο κάλεσμά του, ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας σημειώνει:

«Ζητάμε σε όλους τους τόνους από την κυβέρνηση της ΝΔ να μην νεκραναστήσει τον παραλογισμό της εκτροπής του Αχελώου που θα οδηγήσει ξανά σε αδιέξοδα. Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να αντιμετωπίσει το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας, πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση γύρω από άλλους τρόπους επίλυσης του ζητήματος. Από τη στιγμή που η Θεσσαλία καταναλώνει 150 εκατ. κυβικά νερού παραπάνω από τα διαθέσιμα και ανανεώσιμα αποθέματα, είναι σαφές ότι αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη πτώση της στάθμης των υδροφορέων, υφαλμύρωση, περιορισμό διαθέσιμου νερού για άρδευση, μείωση του αγροτικού εισοδήματος και νέα αδιέξοδα.

Πιστεύουμε ότι κανείς δεν θα επέλεγε να ρίχνει νερό σε ένα «βαρέλι χωρίς πάτο». Οποιοδήποτε σενάριο για εκτροπή του Αχελώου είναι αντίθετο στις αποφάσεις του ΣτΕ και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Με πολιτική βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα σχέδια Διαχείρισης Λεκανών Απορροής ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2017 λύνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τον γόρδιο δεσμό για να ωριμάσουν έργα για την περιοχή της Θεσσαλίας ώστε να μην περιοριστούν οι αρδευόμενες εκτάσεις και να διατηρηθεί παράλληλα το αγροτικό εισόδημα. Τα έργα αυτά αποτελούσαν την μοναδική προοπτική για τη Θεσσαλία».

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2052 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/