Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 18:05

Δήμαρχος Αμφιλοχίας για Άγριλο και μετανάστες: “Αυτές οι δομές θέλουν υποδομές, όχι την Αμφιλοχία των χιλίων προβλημάτων».

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενισχύεται το σενάριο του ερχομού, σε κλειστή δομή φιλοξενίας, προσφύγων και μεταναστών στην Αιτωλοακαρνανία με το πρώην στρατόπεδο στον Άγριλο του δήμου Αμφιλοχίας να μοιάζει, αυτή τη στιγμή, ως ο επικρατέστερος χώρος για τον σκοπό αυτό.

Πώς βλέπει όμως αυτό το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας; Μιλώντας στο agrinionews.gr ο κ. Κατσούλας ξεκαθαρίζει πως ο χώρος του πρώην στρατοπέδου στον Άγριλο ανήκει στον δήμο Αμφιλοχίας και αυτός έχει τον απόλυτο έλεγχο στη διαχείρισή του.

Όπως εξηγεί, «ο χώρος είχε επιταχθεί από τον Στρατό και όταν έπαυσε να λειτουργεί ως στρατόπεδο πέρασε αυτοδίκαια στην δικαιοδοσία του δήμου Αμφιλοχίας, υπάρχουν τα έγγραφα. Δεν είναι μια έκταση του ευρύτερου Δημοσίου, ανήκει στον λαό της Αμφιλοχίας και εκείνος έχει λόγο στην χρήση του. Φυσικά, όπως έχω ξαναπεί, δεν ενημερωθήκαμε για τίποτε από το υπουργείο. Έχουμε κάνει έγγραφο προς τον αρμόδιο κ. Στεφανή όπου εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο και αυτό νομίζω θα επικυρωθεί και στο δημοτικό συμβούλιο που θα έχουμε την Τετάρτη όπου θα τεθεί το ζήτημα. Θα το θέσω εγώ προσωπικά, θα ενημερώσω και θα δούμε τι απόφαση θα παρθεί, πάντως την προηγούμενη φορά που συζητήθηκε οι παρόντες ομόφωνα είχαν διαφωνήσει στο ενδεχόμενο».

Αναφορικά, πάντως, με την ουσία της διαφωνίας του ίδιου και της τοπικής κοινωνίας, όπως μέχρι στιγμής έχει εκφραστεί, ο δήμαρχος Αμφιλοχίας ξεκαθαρίζει: «Ας αφήσουμε το γεγονός ότι το ίδιο το πρώην στρατόπεδο δεν έχει υποδομές, ότι δεν έχει καν νερό κι ότι μας λένε ότι για μπάνιο θα παίρνουν νερό από την Αμβρακία οι μετανάστες και για πόσιμο θα έρχονται εμφιαλωμένα! Τα παιδιά των προσφύγων πού θα πάνε σχολείο; Εδώ εμείς δεν έχουμε αίθουσες για τα παιδιά τα δικά μας, οι πιο πολλές είναι ετοιμόρροπες και χωρίς τα στοιχειώδη. Το Κέντρο Υγείας της Αμφιλοχίας υπολειτουργεί, έχουν τύχει περιπτώσεις τον τελευταίο καιρό που μεταφέρουμε με ιδιωτικά αυτοκίνητα τον κόσμο στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Που θα νοσηλεύονται τα έκτακτα περιστατικά από 1500 ανθρώπους όπως μας λένε; Εδώ ούτε το Νοσοκομείο στο Αγρίνιο δεν λειτουργεί κανονικά για να υποδεχθεί τέτοιον φόρτο. Αυτές οι δομές και οι σχεδιασμοί θέλουν υποδομές και δίκτυα, όχι την Αμφιλοχία των χιλίων προβλημάτων».

Ποια είναι η άποψη όμως του κ. Κατσούλα για τα επιχειρήματα που ακούγονται πως οι άνθρωποι αυτοί, με την οικονομική ενίσχυση που θα έχουν στην διάθεσή τους, ίσως τονώσουν την αγορά της Αμφιλοχίας, ίσως βγουν να ψωνίσουν, να ψυχαγωγηθούν, πέραν της ενδεχόμενης ωφέλειας σε τοπικές επιχειρήσεις, προϊόντα, προμηθευτές κλπ;

«Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το παζάρι και δεν πρέπει να μπαίνει κανείς που λέει ότι ενδιαφέρεται πρωτίστως γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μετρώνται όλα με το ευρώ. Το ξαναλέω, υπάρχουν περιοχές χωρίς τα δικά μας προβλήματα, που έχουν τα πάντα. Η Πολιτεία να ξεκινήσει από τις πλούσιες πόλεις και περιοχές, από εκεί που έχουν τα πάντα, όχι από εμάς που δεν έχουμε τίποτε παρά μόνο άλυτα ζητήματα», είναι η απάντηση του δημάρχου Αμφιλοχίας.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1155 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.