Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 18:21

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού: Δράσεις από τους Προσκόπους του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάθε χρόνο, στις 5 Δεκεμβρίου, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει θεσπίσει να γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού». Έτσι δίνεται η ευκαιρία σε εκατομμύρια εθελοντές σε όλον τον κόσμο να γιορτάσουν την άτυπη δέσμευσή τους για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Οι Πρόσκοποι, η μεγαλύτερη κίνηση για νέους στον Κόσμο με πάνω από 50.000.000 μέλη σε 170 χώρες και 25.000 ενεργά μέλη στην Ελλάδα, αποτελούν πρωτεργάτη του εθελοντισμού στη χώρα, έχοντας στο ενεργητικό τους μια ιστορία 109 χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης εθελοντικής προσφοράς στο παιδί και την κοινωνία. Όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την εθελοντική και υπεύθυνη προσφορά των 8.000 Ενηλίκων Εθελοντών τους, οι οποίοι, με αφοσίωση στον Προσκοπισμό,αφιερώνουν πάνω από 6.500.000 ώρες εθελοντικής εργασίας ετησίως υλοποιώντας πάνω από 1.200 δράσεις κοινωνικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης.

Καθημερινά,σε κάθε μία από τις 350 γειτονιές στις οποίες δραστηριοποιούνται προσκοπικά συστήματα, τα ανήλικα μέλη από την ηλικία των 7 ετών, υπό τις οδηγίες ενηλίκων εκπαιδευμένων εθελοντών, ανακαλύπτουν ικανότητες και αναπτύσσουν δεξιότητες που θα τους είναι χρήσιμες για το υπόλοιπο της ενήλικης ζωής τους. Κυριότερο «εργαλείο» τους το ομαδικό παιχνίδι και οι βιωματικές δραστηριότητες στη φύση!

Οι Πρόσκοποι στην Ελλάδα, ως πρεσβευτές του εθελοντικού κινήματος, τροφοδοτούν την ελληνική κοινωνία με νέες και νέους που δραστηριοποιούνται στα κοινά, λειτουργούν ως υπεύθυνοι πολίτες και έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και να αναλάβουν ενεργό ρόλο μέσα σε αυτήν. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Πρόσκοποι στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουν έμπρακτα μέσα από τα προγράμματά τους και τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.ευαισθητοποιώντας παιδιά, εφήβους και νέους.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1017 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.