Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 16:54

1η κινητικότητα στο πλαίσιο του Erasmus +ΚΑ229 «Art Journeys in Europe» στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο της δράσης ΚΑ2, του τομέα σχολικών συμπράξεων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο, «Art Journeys in Europe» πραγματοποιήθηκε από 20 έως 24 Οκτωβρίου 2019 η 1η κινητικότητα του προγράμματος, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Μεσολόγγι και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης.

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου έχει τον ρόλο του συντονιστικού σχολείου. Η επίσκεψη των εκπαιδευτικών έγινε προκειμένου να οργανωθεί το πλάνο του προγράμματος για τα επόμενα δυο χρόνια, να καθοριστούν οι επιμέρους δραστηριότητες και να αναλύσει η κάθε χώρα την δική της πρόταση για το κομμάτι που έχει αναλάβει, με σκοπό φυσικά να βρεθεί η κοινή συνισταμένη που θα ενώσει όλα τα κομμάτια για να ευοδωθούν οι στόχοι του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από την πόλη Zamosc της Πολωνίας, την πόλη Cerignola της Ιταλία, την πόλη Alcorcon της Ισπανία και από το Μεσολόγγι και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης που είναι και το σχολείο συντονισμού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο «Art Journeys in Europe» έχει ως θέμα τις τέχνες και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν ως εργαλείο ευαισθητοποίησης, συνύπαρξης αλλά και γνωριμίας των παιδιών που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς και μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι οι μαθητές μέσω του χορού, της μουσικής, του θεάτρου και της χαρακτικής να μπορέσουν μέσα από δραστηριότητες στοχευμένες να συνδημιουργήσουν έργα τα οποία θα αναπτύξουν άλλες πτυχές της προσωπικότητας τους και θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της κάθε χώρας μέσα από την τέχνη.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλάμβανε ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, επισκέψεις σε μουσεία κι ιστορικά μνημεία της περιοχής ,εκπαιδευτικά προγράμματα, τουριστική ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν συγχρόνως την ευκαιρία να πάρουν μια μικρή γεύση της Ελληνικής κουλτούρας και φιλοξενίας.

Όπως αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Μεσολογγίου:

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου μόλις τρία χρόνια μετά την ίδρυση του κέρδισε τις εντυπώσεις τόσο για την οργάνωση όσο και για την ιδέα που θα υλοποιήσει. Η Ι.Π. Μεσολογγίου πάρα τις γνώστες ελλείψεις και προβλήματα πραγματικά μάγεψε τους εκλεκτούς φιλοξενούμενους μας, γεγονός που αποτυπώθηκε στην συνέντευξη που έδωσαν την τελευταία μέρα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας ξανά τον Μάρτιο για την 2η κινητικότητα όπου θα φιλοξενήσουμε στην Ι.Π. Μεσολογγίου τουλάχιστον 15 μαθητές και 9 εκπαιδευτικούς από τις παραπάνω χώρες και στο εργαστήριο καλλιτεχνικών μας θα δουλέψουν βιωματικά το πρώτο κομμάτι του «Art Journeys in Europe».

agrinionews.gr

 
Διαβάστηκε 871 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.