Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 23:17

Μια ξεχωριστή πτήση με μοτοαιωρόπτερο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μια ξεχωριστή πτήση, ήταν για την γνωστή εθελόντρια του Δήμου Αγρινίου, κα Μαίρη Ζαπαντιώτη-Στρατοπούλου, η εναέρια διαδρομή που πραγματοποίησε την Κυριακή 6/10/2019 με μοτοαιωρόπτερο της Αερολέσχης Αγρινίου. Δείτε ΕΔΩ μια παλιότερη συνέντευξη της σχετικά με τον εθελοντισμό.

mary flying 01

Ηταν αυτή που βρήκε το φλουρί κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας το 2019 στην Αερολέσχη Αγρινίου και το έπαθλο ήταν η πτήση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6/10/2019.

Με οδηγό τον έμπειρο πιλότο Κωνσταντίνο Σαμψών, μέλος της τοπικής Αερολέσχης και μέλος του Δ.Σ. αυτής, μετά το σύντομο σεμινάριο για τους κανόνες πτητικής ασφάλειας που έπρεπε να ακολουθηθούν από την συνεπιβάτριά του, τροχοδρόμησαν με το μοτοαιωρόπτερο στον διάδρομο και κατόπιν πέταξαν από το παλιό πολιτικό αεροδρόμιο Αγρινίου πάνω από την Αιτωλική πεδιάδα, την κοινότητα Καλυβίων, την λίμνη Λυσιμαχία και μια ώρα περίπου μετά, επέστρεψαν ξανά στη βάση τους…

mary flying 04

mary flying 05

τα Καλύβια απο ψηλά

Όλα ήταν θαυμάσια, μια αλησμόνητη εμπειρία αλλά και ¨ανέβασμα¨ της αδρεναλίνης, ήταν μερικά από τα συναισθήματα που νοιώθει κάποιος που πετά για πρώτη φορά με μοτοαιωρόπτερο, περιέγραψε η Μαίρη Ζαπαντιώτη στην Χρύσα Σπάη και προσέθεσε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα ¨ξανατολμήσει¨ μια ανάλογη πτήση…

mary flying 02

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, η πτήση πραγματοποιήθηκε με ένα υπερελαφρό αεροσκάφος τύπου W/S η αλλιώς μοτοαιωρόπτερο. Η συγκεκριμένη κατηγορία αεροσκαφών, μας λέει ο κ. Κωνσταντίνο Σαμψών, ήταν αυτή που έφερε πολύ κόσμο σε επαφή με την μηχανοκίνητη πτήση με χαμηλό κόστος και με μεγάλη ασφάλεια. Παρουσιάσθηκε την δεκαετία του 80' αλλά γνώρισε μεγάλη εξέλιξη και ανάπτυξη την δεκαετία του 90' κυρίως στην κεντρική Ευρώπη.

Επί της ουσίας είναι ένας συνδυασμός του γνωστού σε όλους μας Αιωρόπτερου (ή Αετός) που πραγματοποιεί πτήσεις από το βουνό, με επιπλέον ένα τρίτροχο καρότσι με κινητήρα και έλικα. Αυτό του δίνει την δυνατότητα να απογειώνεται από ένα αεροδρόμιο ή ένα μεγάλο χωράφι. Θεωρείται από τα πλέον ασφαλή πτητικά μέσα και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη διάδοση και στην Αμερική.

mary flying 08

σε πτήση με την λίμνη Τριχωνίδα πίσω

Η Αερολέσχη Αγρινίου με τις δράσεις της προβάλλει τον τόπο μας και δημιουργεί συνθήκες μεγάλης επισκεψιμότητας στην περιοχή τόσο απο Ελληνες όσο και από ξένους ενασχολούμενους με Αεραθλητικές δραστηριότητες. Το Σ/Κ 5-6/10/2019 φιλοξένησε στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην πίστα της Παναγίας Βλαχέρνας την τελευταία αγωνιστική της Λίγκας Αλεξιπτώτου πλαγιάς με πολλές συμμετοχές και φαντασμαγορικό θέαμα.

mary flying 09

το Αγρίνιο απο ψηλά

mary flying 03

Η Μαίρη Ζαπαντιώτη με τον Κωνσταντίνο Σαμψών και τον Ηλία Ντελή (μέλος της Αερολέσχης και Χειριστής)

mary flying 10

mary flying 11

με την Χρύσα Σπαή

mary flying 12

με τον πρόεδρο της Αερολέσχης Αγρινίου κ. Κωνσταντίνο Γρίβα

mary flying 07

 σε πτήση πάνω απο την Αιτωλική πεδιάδα

με στοιχεία απο kalyvia.gr

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 9937 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 12:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033