Ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ προτάθηκαν και εκλέχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Λύρος πρότεινε τα 4 υπόλοιπα μέλη και τους αναπληρωματικούς, όπως προβλέπει ο νόμος. Εκτός από τον ίδιο που θα είναι ο νέος πρόεδρος, προτάθηκαν ως τακτικά μέλη οι: Σπύρος Βασιλείου, Φωτεινή Τσιλιμέκη – Μαντζουράτου, Πηνελόπη Σαρδελή – Παπαγιαννοπούλου και Παναγιώτης Μυλωνάς. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Σπύρος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Βρέττας, Διονυσία Προμπονά, Ελένη Ιωάννου και Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

Ως τακτικό μέλος επίσης ορίζεται ο εκάστοτε Λιμενάρχης που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Νεκτάριος Μελιάδης, που θα αναπληρώνεται από την Κυριακή Σκανδάλου. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η κα Σαρδελή.

Η αντιπολίτευση σύμφωνα με τον νέο νόμο δικαιούται τα 2/5 των μελών του Δ.Σ. που στην περίπτωση του Μεσολογγίου μεταφράζεται σε ένα μέλος. Ο Νίκος Καραπάνος από την δική του παράταξη πρότεινε τον εαυτό του και ως αναπληρωματικό τον Χρήστο Τέγα. Όμως έγινε πρόταση και από την παράταξη του Παντελή Σκαρμούτσου. Ως τακτικό πρότεινε τον Πάνο Παπαδόπουλο και ως αναπληρωματικό τον Πάνο Νούλα.

Έτσι έγινε ψηφοφορία, κατά την οποία ο Ν. Καραπάνος, πήρε 7 ψήφους, ο Χ. Τέγας 5, ο Π. Παπαδόπουλος 3 και ο Π. Νούλας καμία. Παρόλο που ο δήμαρχος είχε το δικαίωμα να προτείνει και ένα μέλος από την αντιπολίτευση δεν το έκανε για την παράταξη του κ. Σκαρμούτσου που τον στήριξε για την εκλογή του την δεύτερη Κυριακή, γι’ αυτό και προτάθηκε ο Π. Παπαδόπουλος.

aixmi-news.gr