Προσλαμβάνονται ένας Μηχανικός και ένας Σύμβουλος ΕΣΠΑ – Μέχρι τέλος του έτους η έναρξη του προγράμματος
Σε πλάνο τριετίας «απλώνεται» το «λίφτινγκ» στο κέντρου του Αγρινίου και κυρίως των εμπορικών δρόμων της πόλης, αρχής γενομένης από το τέλος του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου – Open Mall». Τα χρήματα για το Open Mall Αγρινίου (συνολικού προϋπολογισμού 1.877.632,03 €) εξασφαλίστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ και συμπεριλαμβάνει εκτός από την ανάπλαση εμπορικών δρόμων και αναμόρφωση βιτρινών σε καταστήματα. Μάλιστα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε και η πρόσληψη δύο επιστημόνων, ενός μηχανικού Π.Ε. και ενός συμβούλου ΕΣΠΑ Π.Ε. για την ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης δήλωσε στη «Σ»: «για την υλοποίηση του προγράμματος στο οποίο ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου είναι συνδικαιούχος με τον Δήμο Αγρινίου, προβλέπεται η πρόσληψη δύο στελεχών με ειδικότητα Μηχανικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Συμβούλου ΕΣΠΑ επίσης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη και την υλοποίηση του προγράμματος. Προαπαιτούμενο είναι η εγγραφή των ενδιαφερομένων στο μητρώο στελεχών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ και μέσα από εκεί θα γίνει η επιλογή με τη σύμφωνη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου. Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που τηρούν τα κριτήρια της προκήρυξης και δεν εμπίπτουν σε απαγορευτικές διατάξεις της προκήρυξης. Για πληροφορίες ο κανένας μπορεί να απευθύνεται στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου στο 26410 – 57390 ή στη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου, Χάιδω Παπαζήση ή στο τηλέφωνο 26410 – 55448».

Ειδικότερα το έργο περιλαμβάνει:
- Ανακατασκευή πεζοδρομίων των οδών Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) και Καζαντζή
- Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη
- Αναβάθμιση οδοφωτισμού με αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης. σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
- Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς: Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) , Ηλία Ηλιού και Καζαντζή
- Ανάπλαση πλατείας όπισθεν Δημοτικού Περιπτέρου με δημιουργία παιδικής χαράς & ειδικών χώρων για γκράφιτι
- Κατασκευή βάθρου, προθήκης και τοποθέτηση φωτισμού για την δημόσια έκθεση και ανάδειξη κιόνων του κτιρίου της Παλαιάς μητρόπολης Αγρινίου επί της οδού Καραϊσκάκη
- Προμήθεια υπόγειων κάδων επί των οδών: Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Παπαγιάννη, Καραϊσκάκη & Παπαστράτου, Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Καζαντζή
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Περιλαμβάνει:
- Συστήματα Ασύρματης Πρόσβασης μέσω Wi-Fi
- Σύστημα Τηλε-Διαχείρισης και Τηλε-Ελέγχου Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού
- Ηλιακό Δέντρο με φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας LED στην πλατεία Ειρήνης
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»
Περιλαμβάνει:
- Σύστημα ελέγχου πρόσβασης σε εισόδους – εξόδους των πεζοδρόμων με βυθιζόμενες μπάρες σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση
sinidisi.gr