Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 22:44

Η συγγραφέας Ευτυχία Πατσιαλού παρουσίασε με επιτυχία στο Αγρίνιο το βιβλίο της “Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα, το Agriniobestof.gr βρέθηκε στον χώρο του Παιδικού Τμήματος στην Παπαστράτειο Βιβλιοθήκη Αγρινίου , όπου η συγγραφέας και στιχουργός Ευτυχία Πατσιαλού παρουσίασε το βιβλίο της " Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες".

image 01

images 30

Η ίδια δήλωσε στην Χρύσα Σπαή: Σήμερα έκανα την τελευταία παρουσίαση του καλοκαιριού, του βιβλίου μου "Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες". Δεν υπάρχει κάποια άλλη παρουσίαση στο πρόγραμμα αυτή τη στιγμή, εκτός κι αν με καλέσουν από κάποιον χώρο έκτακτα. Ξεκίνησα τις παρουσίασεις στις 12 Ιουλίου, στο Garage caffe bar , που βρίσκεται στην οδό Καπετάν Δία και Αγράφων και είναι η γειτονιά μου. Πήγε πάρα πολύ καλά, καθώς υπήρξε μεγάλη προσέλευση κόσμου, συγγενών και φίλων, αλλά κυρίως συμμετοχή πολλών παιδιών! Η δεύτερη παρουσίαση ήταν στο χωριό της μητέρας μου, την Κυπάρισσο Αιτωλοακαρνανίας , όπου πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι η ξαδέρφη μου Χριστίνα Σωτηροπούλου, νηπιαγωγός. Στον συγκεκριμένο σύλλογο γίνονται πολλές δράσεις και εκδηλώσεις για παιδιά και εντάσσοντάς με στο πρόγραμμα, ήταν μία όμορφη παρουσίαση με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, αλλά και ενηλίκων. Υπήρξε όμως και τρίτη παρουσίαση στις 19 Ιουλίου στο ΚΔΑΠ Εξ-άσκησις, όπου το διευθύνει η κ.Παναγιώτα Κοντοσώρου και είναι ενας υπέροχος χώρος για παιδιά! Υπήρξε απίστευτη συμμετοχή παιδιών, τα οποία ήταν όλα ενημερωμένα για τις τσούχτρες από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς είχαν κάνει δραστηριότητες με το θέμα τους. Η παρουσίαση αυτή μου θύμισε τα χρόνια που ήμουν δασκάλα σε παιδικό σταθμό η ίδια, κάτι που με έκανε πολύ χαρούμενη! Από εκεί και μετά, καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έκανα διάφορες περιοδείες σε πόλεις της Ελλάδας, αλλά και πολλές παραλίες, παρουσιάζοντας το βιβλίο μου και γνωρίζοντας ο κόσμος και τα παιδάκια τη δουλειά μου, την οποία αγκάλιασαν παντού με αγάπη! Και κάθε φορά που επέστρεφα στο Αγρίνιο, οι φίλοι μου μού ζητούσαν το βιβλίο μου και έπαιρνα έτσι δύναμη μέχρι να κάνω το επόμενο ταξίδι μου.

images 00

Σήμερα, με αυτήν την παρουσίαση στο Παιδικό τμήμα της Δημοτικής βιβλιοθήκης Αγρινίου, δύο μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τους γονείς να είναι φορτισμένοι και αγχωμένοι με τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες των παιδιών, είμαι πολύ ευχαριστημένη με την προσέλευση που υπήρξε. Λάτρεις του παιδικού βιβλίου μαζί με τα παιδιά τους, φίλες, φίλοι και γνωστοί , ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά τους ήρωες της ιστορίας μου " Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες" και η συμμετοχή των παιδιών ήταν καταπληκτική και συνεχόμενη. Έκπληκτη αντιλήφθηκα ότι μερικά από αυτά ήταν πολύ ενημερωμένα σχετικά με το θέμα του βιβλίου μου, πράγμα που έκανε την παρουσίαση, μία πολύ ευχάριστη διαδικασία, γιατί υπήρχε διαρκής διάλογος μαζί τους. Το μήνυμα του βιβλίου μου είναι πώς οι θάλασσες πρέπει να είναι καθαρές, πράγμα το οποίο διαπραγματεύεται και το τραγούδι που υπάρχει στο βιβλίο σε στίχους δικούς μου και μπορείτε να το ακούσετε, αλλά και να το δείτε ολοκληρωμένο ως video clip,στο YouTube, με τίτλο " Η θάλασσα δίνει ζωή ". Το τραγούδι το έχει μελοποιήσει ο τοπικός μουσικός και συνθέτης Νεκτάριος Αποστολιώτης. Οι στίχοι του λοιπόν μας λένε τα εξής: "Η θάλασσα δίνει ζωή Πρέπει να είναι καθαρή. Φροντίζουμε πάντα γι'αυτή Απ'άκρη σ'άκρη την ακτή. Ποτέ δε ρίχνουμε σκουπίδια Όταν πηγαίνουμε ταξίδια Σε θάλασσες και σε ακτές Φροντίζουμε να είν'καθαρές".

images 11

Το μήνυμα αυτό πρέπει να το περνάμε πάντα στα παιδιά, για να το εμπεδώσουν και να το τηρούν και στην ενήλικη ζωή τους. Πάντα προσπαθώ όλα μου τα έργα, ως θεατρικά ή ως παραμύθια, να περιλαμβάνουν μηνύματα, τα οποία να περνάνε με όμορφο και πρωτότυπο τρόπο στα παιδιά. Δεν είναι δηλαδή απλές ιστοριούλες, όπως τα παραμύθια που μας έλεγαν όταν ειμασταν εμείς μικρά παιδιά. Η κοινωνία έχει εξελιχθεί και βασικός σκοπός μου μέσα από την συγγραφή είναι να περνάω μηνύματα χρήσιμα στα παιδιά, στον άνθρωπο και στην κοινωνία γενικότερα. Με ευχαριστεί και με συγκινεί η ανταπόκριση του κόσμου στη δουλειά μου, που μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω. Να θυμίσω εδώ ότι "Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες", βραβεύτηκε τον περασμένο Ιούνιο στον 9ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ, με το 2ο βραβείο, ως παραμύθι με ποίηση. Το βιβλίο το έχω αφιερώσει στον μικρό μου γιο Σωτήρη-Ραφαήλ , εξαιτίας του οποίου υπάρχει και αυτός ο τίτλος. Αρχικά η ιστορία γράφτηκε για την Ομάδα Κουκλοθεάτρου του Δήμου Αγρινίου στην οποία ήμουν μέλος , με τίτλο " Ο Νικόλας και οι Τσούχτρες " και παίχτηκε με επιτυχία , το καλοκαίρι του 2018 στο νομό μας και στην πόλη μας. Στην πορεία το διασκεύασα σε θεατρικό παραμύθι, με την αλλαγή του τίτλου που σας προανέφερα. Ο γιος μου ο Σωτήρης, εκτός από φανταστικός πρωταγωνιστής της ιστορίας μου, είναι και ο συμπαρουσιαστής μου στις παρουσιάσεις, καθώς είναι δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να το γράφω. Επίσης, έχοντας κάνει θεατρικά μαθήματα, προσπαθούμε και οι δύο να το παρουσιάσουμε όσο πιο παραστατικά μπορούμε στο κοινό μας, κάθε φορά! Έχουμε μία πολύ όμορφη συνεργασία, παρότι είναι μόλις στα 11. Αυτόν τον καιρό έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης του επόμενου βιβλίου μου, για την περίοδο των Χριστουγέννων. Αρχικά ήταν θεατρικό έργο για παιδιά και διακρίθηκε και αυτό στον 9ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του ΕΠΟΚ, παίρνοντας το 3ο βραβείο, ως θεατρικό έργο. Το διασκεύασα πρόσφατα σε θεατρικό παραμύθι, για να μπορέσω να το κάνω βιβλίο για παιδιά. Σε δύο μήνες περίπου θα είναι έτοιμο να ξεκινήσω τις παρουσιάσεις.

images 28

Θέλω εδώ να τονίσω ότι με τίμησαν με την παρουσία τους οι νέοι Δημοτικοί σύμβουλοι από τον συνδυασμό " Ο Τόπος μας Αξίζει " , κύριος Νίκος Καζαντζής και κύριος Πάνος Μαρνέζος και τους ευχαριστώ θερμά γι'αυτό! Ο κύριος Φίλιππος Φαρμάκης ήταν επίσης εκεί.

images 07

Σήμερα δώρισα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγρινίου ένα αντίτυπο του βιβλίου μου, γιατί θελω να μπορούν να το διαβάσουν πολλά παιδάκια , αλλά και οι γονείς να μάθουν τη δουλειά μου.

image 02

Με την εκκίνηση του νέου σχολικού έτους, θέλω να έρθω σε επαφή με παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, για την προώθηση του βιβλίου μου " Ο Σωτήρης και οι Τσούχτρες", γιατί τα μηνύματά του είναι πολλά και σημαντικά και πρέπει να το διαβάσουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά. Επειδή πολλοί με ρωτάνε για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, να πω ότι από 4 ετών, μέχρι 104 μπορούν να το διαβάσουν. Αν και μέχρι την έκτη δημοτικού, έχει μεγάλη ζήτηση, πολλοί ενήλικες φίλοι μου, το έχουν πάρει για τον εαυτό τους, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα! Η εικονογράφηση είναι το μεγάλο ατού του βιβλίου, καθώς είναι του σκιτσογράφου Νικόλα Στεφαδούρου, ο οποίος ειδικεύεται στα παιδικά κόμικς. Δε θα ξεχάσω τη φράση ενός μικρούλη 4ων ετών, που του το έκανε δώρο η γιαγιά του και φίλη χρόνια και , μην ξέροντας να διαβάσει, βλέποντας τις εικόνες μόνο, είπε: " Ουάου, είναι Σούπερ "! Εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους είναι δίπλα μου όλον αυτόν τον καιρό και με στηρίζουν. Ευχαριστώ πολύ κι εσάς για τη σημερινή συνέντευξη και με βοηθάτε έτσι να γνωρίσει περισσότερος κόσμος τη δουλειά μου.

images 03

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά με υγεία.

images 22

images 26

images 29

images 24

images 33

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Διαβάστηκε 10971 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 09:58
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033