Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  1:47 μμ
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 08:01

Άρης και Ατρόμητος δίνουν ώθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εξαιρετικά σημαντικές είναι οι δύο αναμετρήσεις των Άρη και Ατρόμητου, καθώς τα δικά τους αποτελέσματα μπορούν να εκτοξεύσουν τη βαθμολογία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η φετινή χρονιά των ελληνικών ομάδων στους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι δίχως άλλο πολύ σημαντική, όχι μόνο για τη δική τους βαθμολογία που ούτως ή άλλως εκεί δεν αλλάζει κάτι, αλλά κυρίως για τη θέση που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κατάταξη της UEFA.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει πέσει στη 16η θέση της σχετικής λίστας και βρίσκεται κάτω από χώρες όπως η Τσεχία, η Δανία και η Κύπρος. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει τις ομάδες σε πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς με το συγκεκριμένο δεδομένο, η Ελλάδα από τη σεζόν 2021/22 θα βγάζει μία ομάδα λιγότερη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα με το νέο σύστημα, δεν θα υπάρχει καμία στο Europa League 1, παρά μόνο στο Europa League 2 και συγκεκριμένα τρεις. Το άλλο εισιτήριο που απομένει θα είναι για μια ομάδα που θα είναι στα προκριματικά του Champions League,

Στόχος είναι η άνοδος στη 15η θέση προκειμένου από το 2021/22 να διατηρηθούν τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2).

Το «πρέπει» του Άρη και το αυτονόητο του Ατρόμητου

Οι δύο ελληνικές ομάδες που ρίχνονται σήμερα στη μάχη, Άρης και Ατρόμητος, πρέπει οπωσδήποτε να περάσουν τους αντιπάλους με τους οποίους έχουν κληρωθεί, ωστόσο, ένα ακόμα μεγαλύτερο «πρέπει» έχει στην πλάτη του ο Άρης κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη παίζει κόντρα σε μία κυπριακή ομάδα, η οποία εκπροσωπεί τη χώρα που βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα και εφόσον προκριθεί, η διαφορά Κύπρου-Ελλάδας όχι μόνο θα μειωθεί, αλλά αυτομάτως η Κύπρος θα μείνει και με μία ομάδα λιγότερη στη συνέχεια του θεσμού. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς και στα σημερινά προγνωστικά, το έργο των «κίτρινων» δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι Κύπριοι, έστω και με αρκετή δόση τύχης, κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης» και όπως είναι φυσικό έχουν πάρει αυτοπεποίθηση για αυτή την αναμέτρηση.

Σέντρα στη Λάρνακα, δηλαδή όχι στη φυσική έδρα της ΑΕΛ καθώς δεν πήρε την απαιτούμενη άδεια, θα πραγματοποιηθεί στις 20:00.

Όσο για τον Ατρόμητο, τα πράγματα φαντάζουν πολύ πιο απλά για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Οι Περιστεριώτες έκαναν εξαιρετική δουλειά στον πρώτο αγώνα στη Σλοβακία κόντρα στη Ντουνάισκα Στρέντα και με σκόρερ τους Ούμπιντες και Μανούσο, πήραν μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-1, που τους δίνει πάρα πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ωστόσο, επειδή δεν τους δίνει τίποτα παραπάνω, οι «κυανόλευκοι» καλούνται να παρουσιαστούν το ίδιο σοβαροί, πειθαρχημένοι και ταπεινοί στο δεύτερο παιχνίδι στο Περιστέρι και να αποφύγουν τις εκπλήξεις από τους ποιοτικούς Σλοβάκους, που μπορούν να τους βάλουν δύσκολα.

Σέντρα στο Περιστέρι, όπως και στην Κύπρο, στις 20:00.

Διαβάστηκε 433 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News