Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 01:43

Μεγάλη συγκίνηση και νοσταλγία προκάλεσε η προβολή του ντοκιμαντέρ “Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι…” στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε την Κυριακή 12 Μαίου, στις εγκαταστάσεις του Emileon στο Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσει την ταινία «Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι…» του σκηνοθέτη Νώντα Σαρλή. Η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων γέμισε με Σακαρετσιάνους που κατοικούν στο Αγρίνιο αλλά και πολλούς φίλους που αγάπησαν το Περδικάκι ή θέλησαν απλά να δούν την ταινία.

sakaretsi agrinio 03

sakaretsi agrinio 05

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Χαρίτου Παρθενία που είναι και Διευθύντρια Παραγωγής της ταινίας, ενώ το καλωσόρισμα έκανε ο κ.Φώτης Κωστούλας, ιδιοκτήτης της EMILEON A.E

sakaretsi agrinio 15

sakaretsi agrinio 06

Στη συνέχεια ο Βασίλης Ζάγκας φιλόλογος (συγγενής του σκηνοθέτη) μίλησε για το χωριό και τις αναμνήσεις του και η κα Πασιούλα Καρακώστα του Δημητρίου δικηγόρος, προλόγισε τον κο Σαρλή και αφού αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πετυχημένη σκηνοθετική του καριέρα με εκτενή αναφορά στα έργα του, μίλησε για το ντοκιμαντέρ και το Περδικάκι που «Κάποτε το λέγαν Σακαρέτσι…» τον κάλεσε στο βήμα.

sakaretsi agrinio 22

sakaretsi agrinio 28

Ο κ.Σαρλής έκανε αναφορά στη δομή του ντοκιμαντέρ αλλά και την ανάγκη διατήρησης της μνήμης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Κεντρική ιδέα της εκδήλωσης ήταν η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και όσοι παρευρέθηκαν έμειναν ενθουσιασμένοι απ’ την πλούσια κληρονομιά και ιστορία, που διαθέτει ο τόπος μας!.

sakaretsi agrinio 33

To AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και μίλησε με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ κον Νώντα Σαρλή.

sakaretsi agrinio 29


Τι σημαίνει για εσάς το όνομα «Σακαρέτσι»;

Είναι το χωριό της καταγωγής μου, είναι το χωριό που γεννήθηκε ο πατέρας μου, τα αδέρφια μου, είναι οι ρίζες μου. Ένα χωριό με το οποίο δεν με συνέδεαν ιδιαίτερες μνήμες μέχρι που έκανα το ντοκιμαντέρ αυτό. Μέσα από αυτό δέθηκα μαζί του, δέθηκα ουσιαστικά με τις ρίζες μου.

Τι σημαίνει ο όρος ιδιαίτερη πατρίδα;

Ιδιαίτερη πατρίδα είναι οι ρίζες του καθενός, είναι ο τόπος που ξεκινάει αυτό το ωραίο ταξίδι που λέγεται ζωή και εν τέλει είναι ο τόπος εκείνος που μας τραβάει μεγαλώνοντας για να μας αναπαύσει στα χωματά του.

Πρέπει να κρατάμε τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις μας;

Σαφώς. Το θέμα είναι βέβαια να τα κρατάμε ουσιαστικά. Η έννοια παράδοση, ίσως είναι λίγο παρεξηγημένη στις μέρες μας. Παράδοση δεν σημαίνει μόνο χορός, γλέντι, στολές, τετζερεδια, φολκλόρ, όλα αυτά που έχουμε καθιερώσει στις μέρες μας με τον όρο παράδοση. Παράδοση είναι η μνήμη, είναι οτιδήποτε δημιούργησε το χθές πάνω στο οποίο πάτησε το σήμερα και είναι αυτό το οποίο θα μας εξασφαλίσει το αύριο.

Τι αισθήματα σας γεννήθηκαν από το πλήθος που παρευρέθηκε εδώ σήμερα;

Ομολογώ ότι αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένος από την παρουσία του κόσμου από την αντιμετωπισή του απέναντι στην ταινία και από την φιλοξενία στον συγκεκριμένο εκπληκτικό χώρο.

Που θα συνεχίσει το ταξίδι του το ντοκιμαντέρ;

Σήμερα τελείωσε ένας πρώτος κύκλος προβολών. Ακολουθούν μια σειρά από φεστιβάλ στα οποία θα ταξιδέψει η ταινία. Θα επανέλθουμε με προβολή από την τηλεόραση, καθώς και πιθανές νέες προβολές όπου ζητηθεί.

Φωτο: Κώστας Παραβατός

sakaretsi agrinio 01

sakaretsi agrinio 02

sakaretsi agrinio 03

sakaretsi agrinio 07

sakaretsi agrinio 08

sakaretsi agrinio 10

sakaretsi agrinio 11

sakaretsi agrinio 12

sakaretsi agrinio 13

sakaretsi agrinio 14

sakaretsi agrinio 16

sakaretsi agrinio 17

sakaretsi agrinio 18

sakaretsi agrinio 19

sakaretsi agrinio 20

sakaretsi agrinio 21

sakaretsi agrinio 23

sakaretsi agrinio 24

sakaretsi agrinio 25

sakaretsi agrinio 27

sakaretsi agrinio 30

sakaretsi agrinio 32

sakaretsi agrinio 34

sakaretsi agrinio 35

sakaretsi agrinio 36

sakaretsi agrinio 37

sakaretsi agrinio 38

sakaretsi agrinio 39

sakaretsi agrinio 40


Τμήμα Παραγωγής και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5253 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 02:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033