Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 18:07

Αυτό είναι το βότανο που σε απαλλάσσει από το άγχος!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λίγο η ανεργία, λίγο οι μειωμένες συντάξεις, τα capital controls και οι αυξημένοι φόροι, όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουμε τα άγχη μας.

Πριν αρχίσεις τις βαλεριάνες και τα φάρμακα, κλείσε για λίγο τις ειδήσεις και δοκίμασε να βάλεις το παρακάτω αρχαίο βότανο στη διατροφή σου για να ηρεμήσεις φυσικά.

Ο λόγος για το ashwagandha, το οποίο είναι ένας ξυλώδης θάμνος που μάς έρχεται από τη μακρινή Ινδία και τη Μέση Ανατολή. Το όνομά του στα σανσκριτικά σημαίνει «μυρωδιά αλόγου» και λέγεται ότι έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες για την ψυχική υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες δηλαδή. Θεωρείται μάλιστα «ισάξιο» πολλών φαρμάκων, που πωλούνται στα φαρμακία για την καταπολέμηση του άγχους. Επιπλέον, βοηθά με την ισορροπία των ορμονών του θυροειδή

Το βότανο αυτό, το οποίο θα το βρεις στα καταστήματα με βιολογικά είδη, μπορείς να το προσθέσεις σε πολλά από τα καθημερινά σου γεύματα. Για παράδειγμα, μπορείς να το ενσωματώσεις στην πρωινή σου βρώμη, στις γλυκές σου παρασκευές, το latte σου και τα smoothies σου.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 4320 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.