Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 19:11

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου από ψηλά – Πώς ο ποταμοί Εύηνος και Αχελώος διαμόρφωσαν το τοπίο (www.iefimerida.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μερικές εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά, εξασφάλισε ο φακός του φωτογραφικού πρακτορείου «Eurokinissi», από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας, αφού έχει μέγιστο μήκος περίπου 27.300 μέτρα και μέγιστο πλάτος 14.800 μέτρα.

Δημιουργήθηκε κυρίως από την δράση των δύο ποταμών που την οριοθετούν: του Εύηνου στα ανατολικά και του Αχελώου στα δυτικά. Τα φερτά υλικά των ποταμών σιγά σιγά μετέτρεψαν την κλειστή λεκάνη σε μια ρηχή λιμνοθάλασσα, οριοθετημένη από τον Πατραϊκό κόλπο από στενά αμμώδη νησιά.

Οι δύο ποταμοί διαμόρφωσαν το τοπίο και δημιούργησαν μια ιδιαίτερα πλούσια και εύφορη περιοχή. Τα ζεστά νερά της λιμνοθάλασσας είναι ιδανικός χώρος ιχθυοπαραγωγής, καθώς προσφέρουν άφθονη τροφή στα ψάρια.

Είναι επίσης ένας τόπος που σφύζει από ζωή, με περισσότερα από 280 είδη πουλιών να καταγράφονται στην περιοχή, δηλαδή περίπου το 75% του συνολικού αριθμού των ειδών της Ελλάδος.

Πηγή: iefimerida.gr

Εικόνες: EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστηκε 3128 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.