Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 21:54

Ο Εθελοντισμός "είναι θέμα ψυχής" μας δήλωσε η κα Ανθούλα Μακρή στην σημερινή εκδήλωση κοπής πίτας της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε όλους τους Αγρινιώτες, συλλόγους και φορείς, για την συνεισφορά τους στο εθελοντικό κίνημα: «Όλοι εσείς γίνατε το πρόσωπο της προσφοράς. Δώσατε καρδιά και ψυχή για να συνδράμετε τους αδύναμους. Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι στάση ζωής. Κάθε χρόνο οι δράσεις σας γίνονται ακόμη σπουδαιότερες, με μεγαλύτερη συμμετοχή. Το Αγρίνιο πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε. Ξεκινήσαμε δειλά, πριν από 4 τέσσερα χρόνια, όταν ανέλαβα Δήμαρχος Αγρινίου, μαζί με την πάντα δραστήρια Ανθούλα Μακρή. Αξίζουν συγχαρητήρια γιατί με την δική της επιμονή και αφοσίωση η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου  κατάφερε να ενώσει πολίτες και συλλόγους που πιστεύουν στην ιδέα της  ανιδιοτελούς προσφοράς. Ως θεμελιώδη μορφή κοινωνικής δράσης, ο εθελοντισμός, θα πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά και να συμβαδίζει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Στο Αγρίνιο αυτό καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Σας ευχαριστούμε γιατί μας εμπνέετε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Στα μάτια σας βλέπουμε  την φλόγα που είναι πρότυπο για όλους μας. Σας ευχαριστούμε που αγκαλιάσατε το όραμά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο».

dimos agrinioy ethelontismos 02

dimos agrinioy ethelontismos 04

dimos agrinioy ethelontismos 05

Για την συνολική τους προσφορά βράβευσαν τους εθελοντές οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Κώστας Καλαντζής, Ευθύμιος Γρίβας και Μαρία Παπαγεωργίου. Προσκεκλημένοι της Ακτίνας Εθελοντισμού ήταν αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Ομάδας Εθελοντών της Πανελλαδικής Εκστρατείας  “Let’s do it Greece” οι οποίοι ενημέρωσαν για την προγραμματισμένη δράση του “Let’s do it Greece 2019”  την Κυριακή 7 Απριλίου  2019   με θέμα την «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ». Όπως ανακοίνωσαν η πρώτη δράση για την φετινή εκστρατεία ξεκινά από την πόλη μας, με τους Αγρινιώτες εθελοντές.

Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τον Δήμαρχο Αγρινίου κον Γεώργο Παπαναστασίου, τον Αντιδήμαρχο κον Κωνσταντίνο Καλαντζή και την υπεύθυνη της Ακτίνας εθελοντισμού κα Ανθούλα Μακρή.

dimos agrinioy ethelontismos 08

ethelontismos 08

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε : «Πρίν τέσσερα χρόνια δειλά δειλά στην αρχή, ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας της Ακτίνας εθελοντισμού. Σε μια πολιτισμένη κοινωνία υπάρχει πληθώρα πολιτών που έχουν ανάγκη απλά έναν συντονισμό προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά  στον τόπο τους. Νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν στην κοινωνία που ζούν. Νοιώθουν την ανάγκη να κάνουν καλύτερο αυτόν τον τόπο. Ετσι λοιπόν ξεκίνησε η ακτίνα εθελοντισμού για πρώτη φορά στον Δήμο Αγρινίου και βέβαια στην συνέχεια αυτές οι εθελοντκές δράσεις που βλέπετε να γίνονται όπως το “Let’s do it Greece” αλλά και άλλες ακόμα. Οι εθελοντές βοήθησαν πάρα πολύ τον δήμο Αγρινίου σε όλες τις δύσκολες στιγμές αλλά και στις ευχάριστες στιγμές. Βοήθησαν στις πλημμύρες πέρισυ και συνέδραμαν τους συμπολίτες μας όπως και όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αλλά ταυτόχρονα βοήθησαν σε πολιτιστικές σε αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Δημιουργώντας με τον εθελοντισμό αυτή την ανάγκη για συνεισφορά και κάνοντας την πράξη αλλά δημιουργώντας έναν υψηλό πολιτισμό γιατί το ιδεώδες του εθελοντισμού είναι πολύ υψηλό. Δείχνει πραγματικά πολιτισμό και αναβαθμίζει την πολιτιστική ταυτότητα μια πόλης. Ετσι με αυτή την προσφορά των ανθρώπων ο εθελοντισμός μεγάλωσε, η ακτίνα του εθελοντισμού μεγάλωσε, σήμερα είδατε ότι είμασταν σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τόσους ανθρώπους που προσφέρουν και συνδράμουν και έχουν την διάθεση και άλλοι ακόμα να τους συνδράμουν και πρέπει να περάσουμε την ιδέα του εθελοντισμού στις μικρότερες ηλικίες στις μικρότερες γενιές μέσα από το σχολείο. Ο εθελοντισμός είναι θέμα παιδείας, είναι θέμα αγωγής και δείχνει ανθρώπους υψηλού ήθους. Εμείς σαν δήμος Αγρινίου θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που συνδράμουν σε αυτό.»  

dimos agrinioy ethelontismos 12

ethelontismos 20

Ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κος Κωνσταντίνος Καλαντζής μας δήλωσε: «¨Ηταν μια εκδήλωση ουσιαστικά τιμής στους εθελοντές. Η ακτίνα εθελοντισμού είναι παιδί μας και μάλιστα ένα παιδί που όχι μόνο το αγαπάμε αλλά θέλουμε να το έχουμε συνέχεια δίπλα μας και βεβαίως είναι αυτό που πάμε παρακάτω, δίνουμε την δυνατότητα στην πόλη του Αγρινίου να εκφράσει όλα αυτά τα συναισθήματα του πολιτισμού που βγαίνουν μέσα από τον εθελοντισμό. Αυτό κάνουμε, σήμερα τιμήσαμε τον εθελοντισμό, είχαμε και τους διοργανωτές του “Let’s do it Greece”  που μας βοηθήσαν να ενημερώσουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει, τι ακριβώς κάνουνε και βεβαίως αυτό που εμείς κάνουμε τα τελευταία χρόνια να το συνεχίσουμε και στα επόμενα. Ο εθελοντισμός είναι θέμα παιδείας και την παιδεία μπορούμε να την αναπτύξουμε. Δεν μπορούμε όμως να την αναπτύξουμε στα πενήντα μας και στα εξήντα μας αλλά πρέπει να την ξεκινάμε από τότε που είμαστε την κοιλιά της μαμάς μας και όταν μετά βγαίνουμε, το σχολείο θα είναι αυτό που θα δώσει την δυνατότητα να γίνει εκπαίδευση όλων των ανθρώπων στον πολιτισμό. Πολιτισμός είναι πολλά πράγματα, δεν είναι μόνο η καλλιτεχνία αλλά έχει σχέση με τις πράξεις μας στην καθημερινοτητά μας και αυτό πρέπει να βάζουμε μπροστά»

dimos agrinioy ethelontismos 03

ethelontismos 27

Η υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου κα Ανθούλα Μακρή μας δήλωσε: «Σήμερα ήταν η γιορτή του εθελοντή, κόψαμε την πίτα της Ακτίνας Εθελοντισμού, βραβεύσαμε τους εθελοντές και όλους τους συλλόγους  που δίνουν ψυχή στον εθελοντισμό και μαζί μας είναι η οργανωτική επιτροπή του “Let’s do it Greece” για να ξεκινήσει από εδώ την καμπάνια του  φετεινού “Let’s do it Greece 2019”  που θα γίνει στις 7 Απριλίου με θέμα την οικογένεια. Σήμερα το θεωρήσαμε χρέος μας να τιμήσουμε όλους όσους αυτά τα τεσσεράμιση χρόνια ήταν δίπλα μας εθελοντές, συλλόγους, φορείς, υπαλλήλους του δήμου (γιατί και αυτοί ήταν πάντα δίπλα μας) και χορηγούς που είναι και αυτοί πάρα πολλοί και πάντα δίπλα μας. Και  μέσα από εσάς θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέσα ενημέρωσης για την διαρκή υποστήριξη που μας παρέχουν. Ο εθελοντισμός θεωρώ ότι είναι θέμα ψυχής, τον εθελοντισμό τον έχεις μέσα σου και πρέπει να υπάρξει το σπίρτο που θα τον ανάψει. Βέβαια ξεκινάει από το σχολείο και την οικογένεια και από όλη την κοινωνία, Κάνουμε ενημερωτικές δράσεις με εντολή του δημάρχου στα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ενημερώνουμε τα παιδιά τι είναι εθελοντισμός και μάλιστα είναι δέκτες αυτού και γνωρίζουνε τι είναι και θέλουν να προσφέρουν. Είναι οι μικροί μας εθελοντές.»

ethelontismos 12

Από το τμήμα εθελοντισμού μας μίλησε και η εθελόντρια κα Μαίρη Ζαπαντιώτη : «Σήμερα ήταν ουσιαστικά η μέρα του εθελοντή. Εγιναν οι σχετικές βραβεύσεις και ενημερωθήκαμε για το φετεινό “Let’s do it Greece 2019”. Βλέπετε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι ο εθελοντισμός στην περιοχή μας είναι σε άνθιση. Τον εθελοντισμό πρέπει να τον έχεις μέσα σου, να βγαίνει από την ψυχή σου και από την καρδιά σου. Να αγαπάς τον συνανθρωπό σου. Αυτό σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σου γεμίζει την ψυχή, είναι πολιτισμός. Κάνει καλύτερη την κοινωνία και δίνει ένα μήνυμα στον κόσμο «Κάνε και εσύ ότι μπορείς». Ο εθελοντισμός βέβαια δεν εκφράζεται μόνο μέσα από τους συλλόγους. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει το οτιδήποτε στον άλλον, από ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα είναι πράξη προσφοράς και εθελοντισμού. Με τον εθελοντισμό ο κόσμος γίνεται καλύτερος.»

dimos agrinioy ethelontismos 06

dimos agrinioy ethelontismos 07

dimos agrinioy ethelontismos 09

dimos agrinioy ethelontismos 10

dimos agrinioy ethelontismos 11

dimos agrinioy ethelontismos 13

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOF.gr με επιπρόσθετα στοιχεία και φωτό από το γραφείο τύπου του Δήμου Αγρινίου

 

Διαβάστηκε 4526 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:57
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033