Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 12:39

«Ο δρόμος για την κορυφή περνάει μέσα από την καρδιά» δηλώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η κυρία Σπυριδούλα Παπαγιάννη είναι εργαζόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, προισταμένη της ουρολογικής κλινικής και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου. Επίσης είναι ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε μαζί της για το πολύ σπουδαίο και πάντα επίκαιρο θέμα της Eθελοντικής Aιμοδοσίας.

s.papagianni

Πείτε μας με λίγα λόγια τι είναι η Εθελοντική Αιμοδοσία;

Εθελοντική Αιμοδοσία είναι η προσφορά αίματος για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο γιατί το αίμα δεν κατασκευάζεται, δεν αγοράζεται, αλλά δωρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Πόσες φορές μπορεί να δώσει κάποιος αίμα σε ένα χρόνο και από ποία ηλικία;

Από 18 έως 63 ετών αρκεί να είναι υγιής και οτιδήποτε θέμα έχει θα το δούμε στο ιστορικό του. Να έχει την θέληση και την αγάπη. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν εως τέσσερις φορές τον χρόνο ενώ οι γυναίκες δυο με τρείς λόγω της εμμήνου ρύσεως, της γέννας κλπ.

aimodosia4

Οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα ποιες είναι; η προσφορά καλύπτει την ζήτηση;

Δυστυχώς, οι ανάγκες είναι πολλές λόγω των συχνών μυελοδυσπλαστικών μεταγγίσεων της μονάδας μεσογειακής αναιμίας των αρρώστων με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κλπ. Δυστυχώς στην Ελλάδα γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα και χειρουργεία που θελουν πολλές μονάδες αίματος. Μέσα σε όλα αυτά τα πλαίσια θα πρέπει στην συνειδησή μας να περάσει η εθελοντική αιμοδοσία, γιατί δεν φτάνει το συγγενικό περιβάλλον να καλύψει τις ανάγκες, οπότε οι εθελοντές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κάλυψη των αναγκών της χώρας που κατέχει την πρώτη θέση στην εθελοντική αιμοδοσία. Το ποιό σήμαντικό είναι να προσφέρουμε αίμα χωρίς να φθάσουμε στην ανάγκη να το χρειαστούμε, εμείς οι ίδιοι ή κάποιοι από το περιβάλλον μας και βέβαια οι πιο νέοι άνθρωποι να περάσουν σε αυτή την αξία του εθελοντισμού για να ανανεώνεται η δεξαμενή των εθελοντών αιμοδοτών.

Είναι καλό να δίνουμε αίμα για την υγεία και τον οργανισμό μας;

Για την υγεία μας είναι καλό γιατί από σωματική πλευρά δίνουμε την ευκαιρία στον οργανισμό μας να ανανεωθεί το αίμα και από ψυχολογική πλευρά νοιώθουμε όμορφα, έχουμε την ικανοποίηση ότι προσφέρουμε στον συνάνθρωπο.

Που μπορεί να σας βρεί κάποιος για να γίνει εθελοντής αιμοδότης;

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου βρίσκεται δίπλα από την ΔΕΥΑΑ στην οδό Βότση. Το τηλέφωνο είναι 2641033824 και το κινητό 6945123783. Οι αιμοληψίες ανακοινώνονται σε ταμπλώ και αφίσες και στα ΜΜΕ. Γενικά κάποιος μπορεί να δώσει αίμα στα τμήματα της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου καθημερινές 08:00-14:00 και 17:00 – 20:00. Το Σ/Κ 09:00 -13:00

aimodosia2

Ένα μύνημα για τους αναγνώστες μας αιμοδότες και μη

Η χώρα μας φέτος ήταν παγκόσμια διοργανώτρια για το έτος 2018 στην εθελοντική αιμοδοσία και το σύνθημα το παγκόσμιο ήταν «Είσαι εκεί για τον άλλον, μοιράσου την ζωή. Ο δρόμος για την κορυφή περνάει μέσα από την καρδιά»

aimodosia3

Τμήμα Παραγωγής Είδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 4654 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019 18:38
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033