Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 18:26

«Η αιμοδοσία είναι θέμα καρδιάς» αναφέρει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ο οποίος πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή την 1η αιμοδοσία για το 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 12 Ιανουαρίου εθελοντική αιμοδοσία και συλλογή δειγμάτων (swap) για δωρεά μυελού των οστών, στην έδρα του, στο κοινοτικό κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου (Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου). Στη διάρκεια της αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε και η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, καθώς και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκαν εκεί και μίλησαν με τον πρόεδρο του συλλόγου κο Κώστα Μαμασούλα καθώς και με εθελοντές αιμοδότες.

image 04

image 08

image 16

image 13

Ο πρόεδρος του συλλόγου κος Κων/νος Μαμασούλας μας δήλωσε: «Σήμερα έχουμε την πρώτη μας εθελοντική αιμοδοσία για το 2019 και είμαστε ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Όμως οι ανάγκες αίματος στην χώρα μας ποτέ δεν σταματούν, πάντοτε χρειαζόμαστε αίμα και στην χώρα μας χρειαζόμαστε κάθε χρόνο 700.000 φιάλες αίμα εκ των οποίων το 52 με 55% είναι προσφορά εθελοντών. Εμείς πιστεύουμε ότι για να καλύψουμε το 100% των αναγκών σε αίμα πρέπει να δημιουργήσουμε συνειδητοποιημένους εθελοντές αιμοδότες και ο χώρος της δημιουργίας είναι η παιδεία είναι τα σχολεία. Ετσι πρέπει να μιλήσουμε στους μαθητές των Λυκείων, με έναν τέτοιο τρόπο που ο εθελοντισμός να αποτελεί ποιοτικό χαρακτηριστικό των παιδιών. Οσον αφορά την συμμετοχή του κόσμου έχω να σας επισημάνω ότι ο πολύς κόσμος ανταποκρίνεται μόνο όταν υπάρχουν μεγάλες καταστροφές. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι το καλοκάιρι με τις πυρκαγιές που είχαμε στο Μάτι της Αττικής, ένας τεράστιος όγκος ανθρώπων αιμοδότησε. Σημασία έχει να εμφυσήσουμε σε όλους αυτούς τους ανθρώπους την ιδέα του εθελοντισμού ώστε να αιμοδοτούν συνειδητά μόνοι τους και αν είναι ποτέ δυνατόν σαν χώρα να φθάσουμε σε ένα σημείο που να μην χρειάζονται εξωτερικές αιμοληψίες. Δηλαδή ο καθένας να πηγάινει μόνος του στο Νοσοκομείο και να αιμοδοτεί τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο.»

image 21

image 22

Η κοπή της πίτας έγινε απο τον πρόεδρο του συλλόγου ο οποίος κέρδισε και το φλουρί.

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι η αιμοδοσία δεν είναι μόνο θέμα καρδιάς όπως αναφέρει ο σύλλογος αλλά και οικογενειακή υπόθεση, αφού συναντήσαμε μητέρα και κόρη που έδωσαν αίμα ταυτόχρονα και παροτρύνουν όλους να κάνουν το ίδιο. 

image 26

image 19

image 35

Η κα Ανθή Μπιτσάβα εθελόντρια αιμοδότης μας δήλωσε: «Σήμερα ήρθαμε και συμμετείχαμε στην εθελοντική αιμοδοσία δίνοντας αίμα γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε έναν συνανθρωπό μας που το έχει ανάγκη. Από την στιγμή που μπορώ, το θεωρώ υποχρεωσή μου να το κάνω και για αυτό είμαι πολλά χρόνια εθελόντρια. Το έχω μεταλαμπαδεύσει και στα παιδιά μου και μάλιστα η κόρη μου σήμερα έδωσε για πρώτη φορά αίμα. Το μηνυμά μου προς τους αναγνώστες σας είναι να διαθέσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους δίνοντας αίμα γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε θα το χρειαστεί.»

image 24

image 32

Η Βιργινία Γκεβεντζέ (κόρη της κας Ανθής Μπιτσάβα) απόφοιτη Μαθηματικός από το Πανεπιστήμιο Σάμου μας δήλωσε: «Με παρόρμηση της μαμάς ήρθα και εγώ να δώσω αίμα, να χαρίσω ζωή. Είναι 10 λεπτά από τον χρόνο μας, δεν κοστίζει τίποτα, δεν πονάει καθόλου, είναι υποχρεωσή μας. Για πρώτη μου φορά αισθάνομαι πολύ ωραία που προσέφερα. Σίγουρα θα παρακινήσω γνωστούς και φίλους να δώσουν και αυτοί αίμα και χαίρομαι που ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών έχει τόσο μεγάλη δράση και πολλές δραστηριότητες.»

image 29

image 15

image 02

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Διαβάστηκε 3085 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 21:30
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033