Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 12:49

Διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων στην Αιτωλοακαρνανία: Το πρόγραμμα απο Πέμπτη 29/11 εως Κυριακή 2/12/2018

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο Αγρίνιο θα φιλοξενηθεί το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, το οποίο  τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το ετήσιο δημοσιογραφικό συνέδριο και την γενική συνέλευση στη χώρα μας σε μια περιοχή που συνιστά αναδυόμενο τουριστικό προορισμό, την Αιτωλοακαρνανία. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, φιλοξενούν τους ευρωπαίους δημοσιογράφους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το ετήσιο Συνέδριο τους στο Αγρίνιο, τη Γενική Συνέλευση στο Μεσολόγγι ενώ θα επισκεφτούν την Ναύπακτο και τη Βόνιτσα.

Η πρώτη ημέρα (29/11) είναι αφιερωμένη στην ανάδειξη της Αιτωλοακαρνανίας ως δυναμικού τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. ”Ο νομός δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης” είναι το ζητούμενο για τους τοπικούς φορείς. «Το τουριστικό “πακέτο” εδώ έχει να κάνει με θάλασσα, ιστορία, πολιτισμό, αρχαιολογικούς χώρους, οικοσυστήματα και φυσικά γαστρονομία. Είναι ένας προορισμός έκπληξη, για όλους τους μήνες του χρόνου, με πολλά σπορ , από ιππασία, ανεμόπτερα έως καγιάκ, ράφτιγκ και αναρρίχηση. Όποιος έρχεται περνάει καλά και θέλει να ξανάρθει” θα πει η δημοσιογράφος, Κική Παππά.

Η  υπουργός τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα αναφερθεί στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας, όπως  ιαματικός τουρισμός, εκκλησιαστικός τουρισμός (πολλά μοναστήρια της βυζαντινής περιόδου) χιλιόμετρα ακτογραμμών σε Ιόνιο πέλαγος, Αμβρακικό κόλπο και Πατραϊκό κόλπο, λίμνες ποτάμια  ιδροβιότοποι, αρχαία θέατρα, κάστρα και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Ο  υπουργός Μεταφορών και υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, από την πλευρά του θα αναφερθεί στους μεγάλους οδικούς άξονες όπως Ιόνια οδός, Εγνατία οδός, αλλά και το αεροδρόμιο του Ακτίου που συνετέλεσαν ώστε ο νομός να βγει από απομόνωση και να είναι εύκολα προσβάσιμος σε κάθε επισκέπτη.

Τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο είναι: ”Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική;” και ”Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ”. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης κος Νίκος Παππας. Στο Συνέδριο θα παρευρεθεί και ο νέος Δήμαρχος της Περιοχής των Βρυξελλών (IXELLES), Χρήστος Δουλκερίδης, προσκεκλημένος του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου.

«Είναι αναμφίβολα μεγάλη τιμή για το Αγρίνιο η διοργάνωση του Ετήσιου Συνεδρίου της  Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Στηρίζουμε  όλες τις υγιείς πρωτοβουλίες που προωθούν και ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής μας. Είναι το στοίχημα και η πρόκληση της επόμενης ημέρας. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σύγχρονες προκλήσεις μας κινητοποιούν και μας δείχνουν το δρόμο  της ανάπτυξης. Χαίρομαι που το Αγρίνιο γίνεται, για μια ακόμη φορά, μήτρα  δημιουργικής σκέψης.  Ως Δήμαρχος Αγρινίου θέλω να  συγχαρώ το δραστήρια μέλη του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων και το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την πρωτοβουλία τους. Ανυπομονούμε να σας φιλοξενήσουμε στο Αγρίνιο, να σας  ταξιδέψουμε στην ιστορία και τον πολιτισμό μας και φυσικά να σας προσφέρουμε τα προϊόντα της γης μας» σημείωσε ο κ. Παπαναστασίου.

Επειδή πρόκειται για σημαντικό γεγονός για την Αιτωλοακαρνανία, τη Δυτική Ελλάδα και γενικότερα για τη χώρα μας, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα μέσα που εκπροσωπούν οι ευρωπαίοι συνάδελφοι μας, (BBC, RTE (RADIO AND TV), RADIO ROMANIA, IL GIORNALE EUROPEO, TVE: SPANISH TV, COPE RADIO,  VOCENTO NEWSPAPERS, AP TELEVISION NEWS, KANAL D – TV, OSSERVATORIO BALCANI E CAUCASO, IRISH NEWS, WHITE HOUSE CHRONICLE" ON PBS, SLOVAK TV/RADIO, POLAND TV/RADIO, PORTUGAL TV/RADIO) από τις χώρες της ΕΕ που θα μας επισκεφθούν να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του νομού τις αρχαιότητες και την γαστρονομία, ώστε  να φύγουν από την Ελλάδα, με τις καλύτερες εντυπώσεις. 

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ- ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΑΓΡΙΝΙΟ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ –ΒΟΝΙΤΣΑ - ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

29.11 - 2.12.2018

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 29.11.2018

 

21.30

Δείπνο με την Υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Βίντεο με παρουσίαση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

Καλωσόρισμα Περιφερειάρχη  Aπόστολου Κατσιφάρα

Παρουσίαση του νομού ως τουριστικού προορισμού – Κική Παππά δημοσιογράφος

Χαιρετισμός, Χρήστος Σπίρτζης υπουργός Μεταφορών

Ομιλία Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.11.2018

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Συνεδριακή Αίθουσα,  Παπαστράτου 53 & Σμύρνης, Αγρίνιο

 

9.00

Προσέλευση συνέδρων

9.30

Έναρξη εργασιών συνεδρίου

 

Συντονίζει η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔΑΔ) Σάγια Τσαουσίδου

 

 

Χαιρετισμοί:

 

Πάνος Σόμπολος, Πρόεδρος Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων

Γιώργος Βαρεμένος,  Αντιπρόεδρος Βουλής

Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης

Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου

10.00

Έναρξη εργασιών συνεδρίου από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής κ. Νίκο Παππά

 

“Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική;”

 

Μαριέττα Γιαννάκου, Πρώην Υπουργός, πρώην Ευρωβουλευτής

 

Otmar Lahodynsky, Διεθνής Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ)

 

Χρήστος Δουλκερίδης, (Νέος) Δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελλών

 

Κώστας Τσουτσοπλίδης, Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

 

Συντονίστρια: Βασιλική Γραμματικογιάννη, Δημοσιογράφος ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, μέλος ΕΕΔΑΔ

12.00

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΚΑΦΕΣ    

12.30

“Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ”

Μανώλης Κοττάκης -  Δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας ΕΣΤΙΑ

Irina Nedeva, Πρόεδρος του Βουλγαρικού τμήματος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AEJ)

 Χάρης Καρανίκας -  Δημοσιογράφος, protagon,gr

William Horsley, Διεθνής Αντιπρόεδρος AEJ, Εκπρόσωπος για θέματα ελευθερίας του Τύπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Κλημεντίνη Διακομανώλη, Επικεφαλής Γραφείου Τύπου Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα                                                     

Συντονίστρια: Ματρώνη Δικαιάκου - Δημοσιογράφος ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Ταμίας Ελληνικού Τμήματος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔΑΔ)

Ερωτήσεις, Συζήτηση

14.30

15.00       

Συνάντηση των ευρωπαίων δημοσιογράφων με τους μαθητές της Β’ Λυκείου Αγρινίου

Λήξη συνεδρίου

Αναχώρηση για Γεύμα στη Λίμνη ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ

Επιστροφή στο Αγρίνιο. Ξενάγηση στην πόλη

21.00

Δείπνο

ΣΑΒΒΑΤΟ  1.12.2018

8:30

Αναχώρηση για Μεσολόγγι

9:30

Γενική Συνέλευση

13:30

Ξενάγηση στο σπίτι του Λόρδου Βύρωνα

14:30

Γεύμα

16:00

Αναχώρηση για Βόνιτσα. Ξενάγηση. Φιλοξενία από τον Δήμαρχο της πόλης

20.00

Επιστροφή στο Αγρίνιο

ΚΥΡΙΑΚΗ 2.12.2018

8.45

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο (Πτήσεις μεσημεριανές)

8.45

Αναχώρηση για Ναύπακτο,  Ξενάγηση, Ελαφρύ γεύμα

13.30

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο

Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Διαβάστηκε 1057 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 13:54
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.