Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 17:18

8 πράγματα στα οποία είναι καλύτερες οι γυναίκες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γυναίκες από την Αφροδίτη, άνδρες από τον Αρη; Σε κάθε περίπτωση τα δύο φύλα διαφέρουν. Ωστόσο, σε κάποια πράγματα, οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες, ακόμη κι αν αυτό ίσως δεν αρέσει σε κάποιους.

Σε κάποια πράγματα, οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες. Δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι επιστήμονες. Ολες οι δυναμικές, ικανές, έξυπνες γυναίκες που έχουν περάσει από αυτόν τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο από τους άνδρες που βρέθηκαν στην ίδια ή σε αντίστοιχη θέση με εκείνες. Στις κοινωνίες μας, όσο κι αν προοδεύουμε, όσο κι αν τα χρόνια περνούν, όσο κι αν οι αντιλήψεις και τα δεδομένα αλλάζουν, θεωρείται ότι οι άνδρες υπερέχουν. Είναι όμως έτσι; Ή μήπως και το «ασθενές» φύλο έχει σημεία στα οποία είναι ισχυρό και μάλιστα ισχυρότερο από τους άνδρες; Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν συχνά διαφορές και μπορεί οι μεν ή οι δε να είναι καλύτεροι σε κάποια πράγματα. Ας δούμε αυτά στα οποία οι επιστήμονες μας διαβεβαιώνουν ότι οι γυναίκες προηγούνται. 

Στα χρώματα

Το στερεότυπο θέλει τις γυναίκες να είναι καλύτερες από τους άνδρες στη διακόσμηση αλλά και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την αισθητική και τη μόδα. Ερευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ το επιβεβαιώνει κατά κάποιον τρόπο, αφού οι γυναίκες υπερέχουν όσον αφορά την αίσθηση που έχουν για τα χρώματα χάρη σε ένα γονίδιο που υπάρχει μόνο στο Χ χρωμόσωμα (συναντάται περίπου στο 40% των γυναικών) και σχετίζεται με την αντίληψη του κόκκινου χρώματος. Οι ειδικοί εικάζουν ότι αυτό πάει πίσω στους πρωτόγονους, όταν οι γυναίκες – ως συλλέκτες τροφής – χρειαζόταν να αντιλαμβάνονται και να ξεχωρίζουν τους καρπούς ανάμεσα στα φυλλώματα των δέντρων.   

Στις επενδύσεις

Συνηθίζουμε να λέμε ότι οι γυναίκες είναι πιο πολυέξοδες από τους άνδρες και αυτό μπορεί να ισχύει ως ένα σημείο, τρεις έρευνες όμως έδειξαν ότι οι γυναίκες τα πάνε καλύτερα στις επενδύσεις, κυρίως επειδή ρισκάρουν λιγότερο. 

Στη μακροζωία

Οι γυναίκες ζουν κατά μέσο όρο 5 με 7 χρόνια περισσότερα από τους άνδρες. Από την ενδομήτρια ζωή φαίνεται το προβάδισμα των γυναικών και η μεγαλύτερη αντοχή των κοριτσιών, όταν για παράδειγμα έρθουν αντιμέτωπα με την προωρότητα. Για τη συνέχεια υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Οι γυναίκες είναι λιγότερο ριψοκίνδυνες (έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες οδηγοί έχουν 77% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε αυτοκινητικό ατύχημα από ό,τι οι γυναίκες), δεν υιοθετούν τόσο συχνά «κακές» συνήθειες (π.χ. κάπνισμα, υπερκατανάλωση αλκοόλ), κάνουν λιγότερες (επιτυχημένες) απόπειρες αυτοκτονίας, κάνουν πιο ασφαλή επαγγέλματα, έχουν πιο δυνατή καρδιά, μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο να τις υποστηρίξει αν τους συμβεί κάτι, πάνε περισσότερο στους γιατρούς και δεν αμελούν τις προληπτικές εξετάσεις. Τελευταία υπάρχει και η θεωρία ότι τα ανδρικά κύτταρα δεν είναι προγραμματισμένα να διαρκούν τόσο όσο των γυναικών…

Στο multitasking

Είναι το παράπονο των περισσότερων γυναικών. Οτι ενόσω εκείνες μαγειρεύουν, βάζουν πλυντήριο, μιλάνε στο τηλέφωνο και βοηθούν τα παιδιά στα μαθήματά τους, ο σύζυγός τους έχει καταφέρει μόνο να φτιάξει τον καφέ του. Η εξήγηση βρίσκεται στις συνδέσεις του γυναικείου εγκεφάλου που, ούτως ή άλλως, διαφέρει αρκετά από τον ανδρικό. Κάπως έτσι και χάρη στον διαφορετικό γυναικείο εγκέφαλο εξηγείται και το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορούν να δείξουν περισσότερη κατανόηση στα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων και να συμπάσχουν με τα προβλήματά τους (χαρακτηριστικό το οποίο πολλοί αποδίδουν και στο γεγονός ότι, ως πιο καταπιεσμένη ομάδα ανθρώπων παραδοσιακά, τείνουν να συμπάσχουν περισσότερο με όσους βρίσκονται σε δύσκολη θέση κατά καιρούς), αλλά και πολλά άλλα, λιγότερο θετικά, όπως η πιο περιορισμένη τους ικανότητα στον προσανατολισμό ή στο σημάδι.

Στο ανοσοποιητικό

Ερευνα από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά βρήκε ότι το ανοσοποιητικό των γυναικών είναι δυνατότερο από των ανδρών, πιθανώς λόγω των οιστρογόνων. Μήπως λοιπόν οι άνδρες είναι το «ασθενές» φύλο και όχι οι γυναίκες;

Στην όσφρηση

Χάρη στα οιστρογόνα και ανάλογα με τη φάση του κύκλου στην οποία βρίσκονται, οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να μυρίζουν και να ξεχωρίζουν τις μυρωδιές πολύ καλύτερα από τους άνδρες. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, το ίδιο συμβαίνει και με τη γεύση, με τις γυναίκες να ξεχωρίζουν καλύτερα τις διαφορετικές γεύσεις, αφού τα αγόρια που πήραν μέρος στην έρευνα χρειάζονταν 10% περισσότερη ξινή γεύση και περίπου 20% περισσότερη γλυκιά για να αναγνωρίσουν τις αντίστοιχες γεύσεις συγκριτικά με τα κορίτσια. Εκτός όμως από την όσφρηση και τη γεύση, οι γυναίκες φαίνεται ότι υπερτερούν και σε άλλη μία αίσθηση, που δεν είναι άλλη από την αφή. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «Journal of Neuroscience», οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στα αγγίγματα αλλά και στις πιέσεις. 

Εχουν υψηλότερο IQ (;)

Ο James Flynn, ειδικός στα IQ τεστ, ανακοίνωσε το 2012 ότι οι γυναίκες έφτασαν να έχουν υψηλότερα σκορ στα IQ τεστ από τους άνδρες. Τα τελευταία 100 χρόνια οι γυναίκες τα πήγαιναν χειρότερα από τους άνδρες και έμεναν πίσω κατά περίπου 5 πόντους. Η αλήθεια είναι ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βελτιώθηκαν στα σκορ τους στα IQ τεστ τα τελευταία χρόνια, αλλά οι γυναίκες τελικά ξεπέρασαν τους άνδρες, πιθανώς επειδή παραδοσιακά ήταν σε δυσμενέστερη θέση. Πιθανώς οι απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου απέναντι στις γυναίκες, που πρέπει να είναι επαγγελματίες και ταυτόχρονα μητέρες και νοικοκυρές, έχουν οδηγήσει τον εγκέφαλό τους να εξελιχθεί περισσότερο από ό,τι αντίστοιχα ο αρσενικός. Μία άλλη θεωρία είναι ότι οι γυναίκες είχαν πάντα υψηλότερο IQ, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να μορφωθούν και να εκπαιδευτούν όπως θα χρειαζόταν ώστε να αναδειχθεί η εξυπνάδα τους.

Στα λόγια

Ολοι ξέρουμε ότι οι γυναίκες – οι περισσότερες τουλάχιστον – μιλούν πολύ, περισσότερο από τους άνδρες κατά κανόνα. Οι έρευνες έδειξαν ότι οι ομιλητικές γυναίκες φτάνουν τις 25.000 λέξεις την ημέρα, τις οποίες εκστομίζουν με ταχύτητα 250 λέξεων το λεπτό, ενώ οι άνδρες δεν ξεπερνούν το όριο των 12.000 λέξεων την ημέρα, με ταχύτητα 125 λέξεις ανά λεπτό! 

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 6811 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.