Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018 20:59

Κέφαλος: Η κρυφή «ατόλλη» του Αμβρακικού με τις μαγευτικές παραλίες (VIDEO)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένας άγνωστος παράδεισος του Αμβρακικού

Ένας άγνωστος παράδεισος του Αμβρακικού, κοντά στη Βόνιτσα, όπου με ένα σχήμα «Δ» αποτελεί ιδανικός προορισμός για όσους ψάχνουν ερημικές παραλίες.

Ένα μικρό νησάκι που θυμίζει ατόλλη, κατηγορία κοραλλιογενών νησιών, με υπέροχες παραλίες και ρωμαϊκά ψηφιδωτά κρύβεται στον Αμβρακικό Κόλπο, κοντά στην πόλη της Βόνιτσας.

Ονομάζεται «Κέφαλος» και κατοικείτο στα ρωμαϊκά χρόνια, γι’ αυτό και διακρίνονται ακόμη και σήμερα ερείπια κατοικιών στο νησί, καθώς και άλλα βυθισμένα ερείπια βορειοδυτικά του νησιού, μέχρι το κοντινότερο ακρωτήριο.

Η περιοχή είναι γεμάτη με τις πασίγνωστες γαρίδες του Αμβρακικού και πλούσια θαλάσσια πανίδα. Ο Αμβρακικός κόλπος είναι άλλωστε ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος της Ελλάδας και ένας από τους σημαντικότερους της Μεσογείου.

Απολαύστε την πτήση και όταν βρεθείτε στη Βόνιτσα, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το νησάκι που είναι εύκολα προσβάσιμο με σκάφος ή βάρκα.

Απολαύστε την πτήση του haanity:

Το στίγμα του μικρού νησιού

 

agriniovoice.gr

 

Διαβάστηκε 4236 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.