Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Μαϊος 2018 21:36

Γλέντι μέχρι πρωίας στο πανηγύρι του Αγίου Κων/νου Αγρινίου στο κέντρο «Ο Πρόσφυγας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγ.Κων/νου στο Αγρίνιο φημίζεται εκτός των άλλων και για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Ισαποστόλων Κων/νου & Ελένης ανήμερα της εορτής τους καθώς και για τις επετειακές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919) και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων (1922). Εξέχουσα θέση φέτος είχε και η βραδυά γλεντιού που έγινε στο κέντρο «Ο Πρόσφυγας» το βράδυ 20 προς 21 Μαίου. Η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και μίλησε με καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 17

image 01

Ο Αιμίλιος Αυφαντόπουλος μας δήλωσε: «Βρίσκομαι στον χώρο του λαικού και μοντέρνου τραγουδιού από το 1994, έχω συνεργαστεί με τον συνθέτη Κώστα Πίτσιο, γνωστό λαικοδημοτικό συνθέτη έχοντας κάνει μέχρι στιγμής τρία τραγούδια και ολοκληρώνουμε σύντομα μια παραγωγή CD σε στίχους Αναστασίας Δούμα. Ο κόσμος δύσκολα γεμίζει τις αίθουσες την τρέχουσα περίοδο της οικονομικής κρίσης και εκτός από αυτό είναι και κακόκεφος, κάτι που κάνει και την δουλειά την δική μας πιο δύσκολη. Το καλοκαίρι θα είμαστε σε όλη την Ελλάδα, σε πανηγύρια, εκδηλώσεις, συναυλίες και όπου αλλού μας ζητηθεί. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία πάνω από όλα, να ακούνε πάρα πολύ μουσική, ποιοτική μουσική, καθότι διώχνει το άγχος. Η μουσική είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, σε κάνει να ξεχνιέσαι από τα προβληματά σου.»

image 31

image 05


Ο Γιάννης Καψάλης μας δήλωσε: «Τραγουδάω από μικρός, καθότι κατάγομαι από μουσική οικογένεια την γνωστή οικογένεια των Καψαλαίων από την Ζίτσα Ιωαννίνων. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου έπαιζαν κλαρίνο, έτσι και εγώ ακολούθησα τον χώρο της μουσικής, ασχολήθηκα με το παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο το εξελίξαμε σε ότι είναι σήμερα. Το δημοτικό τραγούδι είναι η ζωή μου, εκφράζει το σύνολο των ανθρώπινων συναισθημάτων, χαρές, λύπες κλπ Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τα πανηγύρια, αλλά ο Ελληνας ακόμα και οι νέοι ακολουθούν και συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό καθότι μπορούν να διασκεδάσουν, να φάνε και να περάσουν καλά με λίγα χρήματα. Από τους δημοτικούς τραγουδιστές θαυμάζω πάρα πολλούς. Ενδεικτικά αναφέρω τον Αλέκο Κιτσάκη, τον Τάκη Καρναβά, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, την Βαγγελιώ Χρηστιά, την Σοφία Κολλητήρι. Η νεολαία πρέπει να ακολουθεί την δημοτική παράδοση γιατί αν σβήσει αυτή θα σβήσουμε και σαν χώρα. Το ευχάριστο είναι ότι την ακολουθεί. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη, ευτυχία και τον παροτρύνω να γλεντάει και να χορεύει, άλλωστε για αυτό είμαστε και εμείς εδώ»

image 27

image 11


Ο Μάκης Τσίγκος μας δήλωσε: « Γεννήθηκα στον Καναδά και ήρθα στην Ελλάδα οκτώ ετών. Ο πατέρας μου παίζει κλαρίνο, από αυτόν έμαθα και εγώ. Εντεκα χρονών πήγα πρώτη φορά με τον πατέρα μου και από δεκατέσσερων χρονών δουλεύω μόνος μου, σε πανηγύρια, γάμους, καθώς έχω δουλέψει και σε κέντρα ποντιακής μουσικής στην πατρίδα μου την Βέροια. Προπονούμαι καθημερινά σχεδόν οκτώ ώρες, ώστε να είμαι πάντα σε ετοιμότητα και σε φόρμα. Το δημοτικό τραγούδι είναι τα βιωματά μας, παράδοση, Ελλάδα. Ο κόσμος και οι νέοι έρχονται στα πανηγύρια. Πολλοί βέβαια εκφράζουν παράπονα ότι έχε αλλάξει το δημοτικό τραγούδι, εχει γίνει λαικοδημοτικό, αλλά και εμείς πρέπει να πάμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού. Η κατανάλωση έχει μειωθεί βέβαια αλλά το κέφι δεν έχει πέσει. Ο Ελληνας όταν βγαίνει να γλεντήσει δεν τον σταματάει τίποτα. Το καλοκαίρι θα βρίσκομαι σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας σε πανηγύρια και λοιπές εκδηλώσεις. Επίσης θα πάω εξωτερικό, Αμερική, Τουρκία, Ισραήλ καθότι στο CD που ολοκληρώσα πρόσφατα και θα εκδώσω σύντομα παίζουν και μουσικοί από Τουρκία και Ισραήλ και θα κυκλοφορήσει και εκεί. Το προηγούμενο CD είχε τον τίτλο «Deep Feelings” (Βαθειά Συνασθήματα) και κυκλοφόρησε με επιτυχία και στο εξωτερικό. Από δεξιοτέχνες θαύμαζα από μικρός και θαυμάζω τους Βασίλη Σαλέα, τον Μάκη Μπέκο, τον Κώστα Αριστόπουλο, τον Βασίλη Σούκα, τον Πετρολούκα, τον Σταύρο Καψάλη και άλλους. Ο καθένας έχει την δική ταυτότητα και έχει επηρεάσει τους νεώτερους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και υπομονή και να διασκεδάζουν με την ψυχή τους.»

image 07

Ο Νικόλαος Σκαρτσάρης είναι ιδιοκτήτης του κέντρου «Ο Πρόσφυγας» και μας δήλωσε ότι το κατάστημα το έχει από το 2009 και εν όψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου οργάνωσε στο κέντρο μια βραδυά γλεντιού για τον κόσμο με γνωστούς καλλιτέχνες και με καλή διάθεση. Ο κόσμος γέμισε το μαγαζί και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Προσπαθούν να κρατήσουν προσιτές τιμές αλλά με ποιότητα και καλό σέρβις ώστε ο επισκέπτης να ευχαριστηθεί και να ξανάρθει. Είναι ανοικτά κάθε μέρα και μεσημέρι.

image 30

image 35

image 37

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 12672 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033