Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 21:01

Προσφορά αγάπης στο σπίτι ημερήσιας φροντίδας το «Χαμόγελο του παιδιού» στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βρέθηκαμε την Τετάρτη 2/5/2018 απόγευμα στο σπίτι ημερήσιας φροντίδας «Το Χαμόγελο του παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου, όπου με πρωτοβουλία της κας Ευτυχίας Πατσιαλού και πολλών άλλων εθελοντών προσφέρθηκε μεγάλη ποσότητα ειδών ένδυσης για χρήση από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Εκεί η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την κα Ευτυχία Πατσιαλού για την πρωτοβουλία της αυτή αλλά και με την κα Νεκταρία Φελέκη (Κοινωνική Λειτουργό - υπεύθυνη του σπιτιού) για τις δραστηριότητες του ιδρύματος. Επίσης ξεναγηθήκαμε στις όμορφες εγκαταστάσεις του σπιτιού και δεχθήκαμε την εγκάρδια φιλοξενία του προσωπικού.

images 07

Η κα Ευτυχία Πατσιαλού με τα είδη που συγκεντρώθηκαν

images 30

Η κα Νεκταρία Φελέκη με την Χρύσα Σπαή

 

Τι ακριβώς είναι το σπίτι ημερήσιας φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού»;

Η κα Νεκταρία Φελέκη είναι Κοινωνική Λειτουργός στο σπίτι και μας δήλωσε: Το σπίτι ημερήσιας φροντίδας είναι ένα σπίτι όπου συνεργαζόμαστε με οικογένειες που αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες, οικογένειες δυσλειτουργικές. Όπως οικογένειες με προβλήματα υγείας των γονιών, οικονομικά προβλήματα, εξαρτήσεις, μονογονεικές οικογένειεςς, κοινωνικά αποκλεισμένες. Εμείς καλύπτουμε τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών (Δευτέρα μέχρι Παρασκευή) και ταυτόχρονα συνεργαζόμαστε με τους γονείς ώστε να τους βοηθήσουμε να λειτουργήσουν καλύτερα.

Το σπίτι ιδρύθηκε στο Αγρίνιο τον Οκτώβριο του 2012 και φιλοξενεί παιδιά σε ηλικίες από 4 εως 15 ετών. Υποστηρίζονται και ηλικίες μετά τα 15 αλλά δεν έρχονται εδώ καθημερινά. Το σπίτι είναι ανοικτό από τις 9 το πρωί εως τις 9 το βράδυ. Τα παιδιά τα παίρνουμε με το λεωφορείο μας μετά το σχολείο τους γύρω στις 02:00 μμ. και τα κρατάμε μεχρι τις 08:30 μμ όπου ξεκινάμε να τα επιστρέφουμε στις οικογενειές τους καθότι ζουν με αυτές. Τις ώρες που βρίσκονται εδώ κάνουν ότι θα έκαναν και στο σπίτι τους. Δηλαδή τρώνε το μεσημεριανό, διαβάζουν με τις δασκάλες του σπιτιού, κάνουν το μπάνιο τους, παίζουν. Φροντίζουμε να καλύπτουμε ολες τις ανάγκες τους σε ρούχα, παπούτσια και σχολικά είδη. Καλύπτουμε δραστηριότητες των παιδιών και το βράδυ τα επιστρέφουμε στην οικογένεια τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν και πολλές φορές χρειάζονται βοήθεια και κατευθύνσεις. Εμείς εδώ στο σπίτι έχουμε πολλές ανάγκες. Οπως από ρούχα, που μας βοήθησε τώρα η κα Ευτυχία Πατσιαλού. Εχουμε ανάγκες από τρόφιμα, έχουμε ανάγκες από είδη καθαριότητας, από είδη υγιεινής. Από παπούτσια και εσώρουχα (σε αυτή την περίπτωση μόνο καινούργια για λόγους υγείας) από από άλλα πράγματα που χρειάζεται ένα σπίτι, όπως κουρτίνες, τραπέζια, καρέκλες, χαλιά. Δηλαδή πράγματα που ο καθένας μας έχει και δεν τα χρειάζετε πιά αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση πράγμα που είναι και το σημαντικότερο όλων.

Το σπίτι βρίσκεται στα Καλύβια Αγρινίου και το τηλέφωνο επικοινωνίας μαζί μας είναι το 2641095473 και η ηλεκρονική μας διεύθυνση είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βοήθεια από αρχές και φορείς της πόλης μας έχετε;

Η βοήθεια στο σπίτι μας υπάρχει. Υπάρχει από ιδιώτες, από ανθρώπους που μπορούμε να συναντήσουμε στο δρόμο και να θελήσουν να προσφέρουν κάτι, από τον Δήμο Αγρινίου, από την Μητρόπολη, από την ΠΑΕ Παναιτωλικός, από την Αστυνομία , την Πυροσβεστική, το Νοσοκομείο καθώς και από μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή που μας βοηθάνε.

images 33

Πόσοι εργάζονται στο σπίτι;

Εχουμε αυτή την στιγμή δέκα εθελοντές στο σπίτι μας. Είναι άνθρωποι που προσφέρουν πολλά πράγματα στα παιδιά μας, προσφέρουν από τον χρόνο τους και την προσωπική τους ζωή, μας βοηθάνε στην μελέτη, στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στα bazzar και τις εκδηλώσεις που κάνουμε κλπ. Είμαστε και έξη εργαζόμενοι όπως εγώ που είμαι Κοινωνική λειτουργός, η κα Τζωρτζίνα Χαραλαμποπούλου - Ψυχολόγος, η κα Μαρία Πρεβεζάνου - Εκπαιδευτικός, η κα Δέσποινα Καπόγιαννη - Νηπιαγωγός, η κα Σοφία Σακαβέλλα – Παιδοκόμος, Βρεφονηπιοκόμος και ο κος Θωμάς Δρακόπουλος – Οδηγός.

Eνα παιδί ζεί εδώ και φεύγει. Όταν συναντηθείτε μετά από καιρό τι συναισθήματα σας γεννιούνται;

Είναι τα παιδιά μας, τα αγαπάμε, μας αγαπάνε, τα στηρίζουμε ακόμη βέβαια, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε καταφέρει κάτι. Oτι έχουμε κάνει κάτι και εμείς.

Ενα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας

Το μήνυμα προς τους αναγνώστες σας είναι τα λόγια του μικρού μας Ανδρέα. «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» ποτέ κανείς δεν τα κατάφερε μόνος του. Όταν οι άνθρωποι ενώνονται κάνουν θαύματα. Το χαμόγελο του παιδιού αν ένας άνθρωπος έρθει εδώ (το σπίτι είναι πάντα ανοικτό) και ενημερωθεί για όλα όσα κάνουμε, πιστέψτε με οτι θα συμφωνήσει οτι το «Χαμόγελο του παιδιού» είναι ένα θαύμα.

images 26

Η Χρύσα Σπαή με την κα Ευτυχία Πατσιαλού

Η κα Ευτυχία Πατσιαλού έμπορος παιδικών ρούχων, που προσέφερε τα ρούχα στο σπίτι δήλωσε: «Η ιδέα μου γεννήθηκε όταν διαπίστωσα ότι είχα πολλά ρούχα στο σπίτι μου που δεν τα χρειαζόμουν πλέων και σε συννενόηση με το "Χαμόγελο του παιδιού" ξεκίνησα την δράση αυτή. Ή προσπάθεια ξεκίνησε πριν το πάσχα αλλά η μεγάλη συλλογή ξεκίνησε μετά το πάσχα. Πρέπει να μαζέψαμε γύρω στα 1000 κομμάτια από είδη ένδυσης.

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να κάνετε αυτή την κίνηση;

Αγαπώ πάρα πολύ τα παιδιά. Eχω μεγαλώσει μόνη μου τρία και ξέρω τις ελλείψεις και τις ανάγκες τους. Ημουν πάντα τυχερή καθότι δεν μου έλειψαν τα ρούχα λόγω του ότι είχα εμπορικό κατάστημα με παιδικά ρούχα. Και επειδή αποφάσισα να το κλείσω, ήθελα για όσο καιρό υπήρχε να βοηθήσω κάποια παιδάκια διαθέτοντας από τα ρούχα που υπήρχαν στο σπίτι μου και δεν τα χρειαζόμουν αλλά και από άλλα που μάζεψα από τον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενη και συγκινημένη που μπόρεσα να προσφέρω αυτά και από τον κόσμο ο οποίος ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό. Και τον ευχαριστώ για αυτό.

Πως αισθάνεσαι που ένα από τα ρούχα που φόρεσαν τα παιδιά σου θα φοράει τώρα ένα άλλο παιδί και θα αισθάνεται το ίδιο μια αγάπη για αυτόν που το πρόσφερε;

Αισθάνομαι πολύ όμορφα γιατί εκτός από αυτά τα ρούχα έχω δώσει και σε άλλα παιδάκια, καθότι είχα αρκετά. Και επειδή μου είπαν εδώ τις ηλικίες που θέλουν και τι παιδιά είναι ακριβώς, αγόρια κορίτσια. Οτι δεν χρειαζόταν εδώ τα έδωσα σε άλλα παιδάκια. Συγκεκριμένα σε ένα γνωστό μου κοριτσάκι τα έδωσα χθες και χάρηκε πάρα πολύ. Το ίδιο πιστεύω ότι θα αισθανθούν και τά άλλα παιδάκια, που θα τα πάρουν.

Ενα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας

Συνιστώ σε όλους τους γονείς να μην πετάνε τα ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και να τα μαζεύουν και να τα προσφέρουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Είναι κρίμα να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Οσον αφορά τα ενδύματα που μαζεύτηκαν η κα Ευτυχία Πατσιαλού μας εξηγεί

images 01

Ολα τα είδη που μαζεύτηκαν

dorees 01

Αυτα τα πρόσφεραν στην Αθήνα οι κυρίες Μαχαιροπούλου Αννα και Κοντάκη Ελένη σε ενα επαγγελματικό ταξίδι που έκανα πριν λίγες μέρες.

dorees 0

Αυτά τα προσέφεραν εδώ, μετά το Πάσχα

dorees 07

Αυτά τα έφεραν σήμερα στο μαγαζί

dorees 06

Αυτά είναι τα ρούχα που προσέφερα εγώ και ο λόγος που ξεκίνησα τη δράση

Θελω να ευχαριστήσω τη σελίδα http://parakampylianews.blogspot.gr/ και τον διαχειριστή της κο Πέτρο Σπυρέλη, μαζι με τον κο Χρήστο Χριστοδούλου που εκαναν όλο το τρέξιμο για να μαζευτούν τα ρούχα της Αθήνας.

Τα ονόματα αυτών που προσέφεραν ρούχα.

-Βελέντζα Γεωργια

-Αργυρώ Νικολοπούλου

-Εφη Σαμαρτζοπάνου ( Αριάδνη Δαντε)

-Θεώνη Ντάμπου

- Αρχοντούλα Τασούλη που μάζεψε ποσότητα ρούχων απο τις κυρίες: Λαμπρινή Γιαννοκώστα και Σταυρούλα Μερεντίτη (η οποία εστειλε τις σημερινες 6 σακούλες)

Σημαντική βοήθεια σε αυτή μου την προσπάθεια είχα από την φίλη μου κα Περσεφόνη Φεύγα η οποία είναι στην Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου. Την ευχαριστώ πολύ καθότι ήρθε απο το Ζευγαράκι Μακρυνείας που διαμένει να με βοηθήσει στην μεταφορά των ρούχων.

images 12

Η κα Περσεφόνη Φεύγα και η  κα Ευτυχία Πατσιαλού

 images 35

Η Χρύσα Σπαή και η Ευτυχία Πατσιαλού με παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι

 

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες απο τους χώρους στο σπίτι

images 13

images 14

images 15

images 16

images 17

images 18

images 19

images 20

images 21

images 22

images 23

images 24

images 25

Επιμέλεια Φωτογράφησης: Κωνσταντίνος Σαμψών

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 10426 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 10:39
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033