Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Μαρτίου 2018 17:27

Οι 7 συζητήσεις που πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια για τον έρωτα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ανοιχτή επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι, είναι δεδομένο ότι το φέρνει πιο κοντά και σε αυτό δεν αποτελούν εξαίρεση τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σεξ.

Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερη μελέτη, τα τα ζευγάρια που συζητούν «δύσκολα» θέματα έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να κάνουν μια ευτυχισμένη σχέση συγκριτικά με εκείνα τα ζευγάρια που φορούν παρωπίδες και αγνοούν δύσκολα θέματα

Διαβάστε ποιες είναι οι συζητήσεις αναφορικά με το σεξ τις οποίες καλό είναι να κάνουμε με τον/τη σύντροφό μας για να έρθουμε... ακόμα πιο κοντά!

Αποκλειστικότητα

Μην κάνετε υποθέσεις. Αν δεν το συζητήσετε εξαρχής μεταξύ σας είναι επόμενο να έχετε σκέψεις τύπου: «Δεν θα μπορούσε να είναι με κάποια άλλη/ο;»

Υπάρχουν άνθρωποι που κομπλάρουν να κάνουν τέτοιες συζητήσεις και προτιμούν να μη ζητήσουν αποκλειστικότητα επειδή φοβούνται ότι ο άλλος δεν θα συναινέσει σε αυτό ή ότι είναι νωρίς για μια τέτοια κουβέντα. Είναι λάθος διότι θα πρέπει να μάθετε τι σκέφτεται ο απέναντι έτσι ώστε να πάρετε μια σωστή απόφαση για τον εαυτό σας ανάλογα με τα θέλω σας βέβαια. Ψάχνετε έναν ευγενικό και κομψό τρόπο να το πείτε; Ας πούμε ότι καλό είναι να μην συζητήστε γι’ αυτό το θέμα, εάν δεν έχετε πιει και οι δύο ένα κρασάκι προηγουμένως!

Όρια

Αν δεν θέλετε να καταλήξετε στις «50 αποχρώσεις του 'ω, Θεέ μου τι γίνεται τώρα;'», μη διστάσετε να συζητήσετε για τα όρια. «Ενώ είναι δυνατόν να ζήσετε μεταξύ σας μια πολύ ευχάριστη εμπειρία δοκιμάζοντας κάτι καινούργιο στο κρεβάτι, χωρίς επικοινωνία είναι επίσης δυνατόν να ζήσετε μια μεγάλη αποτυχία», λέει η σεξολόγος Carol Queen.

Καθορίστε λοιπόν τι είδους παιχνίδια σας αρέσουν προτού προλάβει κάποιος να σας βάλει χειροπέδες στα χέρια.

Επίσης, επιλέξτε μια ασφαλή λέξη, που να μην έχει σχέση με το σεξουαλικό παιχνίδι που παίζετε μεταξύ σας, ώστε εάν κάποιος από τους δύο θελήσει, να μπορεί να την χρησιμοποιήσει και να σταματήσει εκεί το παιχνίδι. Μπορείτε να ξεκινήσετε την κουβέντα ρωτώντας τον/την σύντροφό σας ποια είναι η μεγαλύτερη επιθυμία που έχει στο σεξ και ποια θα προτιμούσε να μείνει ανεκπλήρωτη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα υπάρξουν δύο νέες επιλογές στο σεξουαλικό μενού σας!

Timing

Έχετε διάθεση για σεξ; Τι γίνεται όμως αν ο άλλος δεν είναι έτοιμος; «Τότε όχι μόνο θα αποτύχει το σεξ και δεν θα είναι ευχάριστο, αλλά το πιθανότερο είναι να μην προκύψει και συναισθηματική σύνδεση», λέει ο Joseph Grenny, συγγραφέας του βιβλίου «Crucial Conversations». Είναι καλύτερα να πείτε ότι δεν θέλετε σεξ, αλλά με τρόπο για να μην ακουστεί σαν «ποτέ». Αυτό υποδηλώνει «σ’ αγαπώ και θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά αλλά όχι απόψε». Να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσει συνέχεια.

Προφύλαξη

Δεν έχει σημασία πόσους ερωτικούς συντρόφους είχε ο καθένας στο παρελθόν του, αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι ο HPV και άλλες ασθένειες μεταδίδονται μέσω των ανθρώπινων γεννητικών οργάνων. Είναι προτιμότερο λοιπόν να κάνετε μια συζήτηση σαν μεγάλα παιδιά από την αρχή. Δοκιμάστε να πείτε: «Αυτά είναι τα προσωπικά μου όρια για το ασφαλές σεξ», ή «αυτός είναι ο τρόπος αντισύλληψης που ακολουθώ».

Σχόλια

Μιλήστε ανοιχτά για τις προτιμήσεις σας στο σεξ. «Οι σύντροφοί μας δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μας», εξηγεί η Carol Queen, η οποία προτείνει να αρχίσετε με τη φράση «Υπάρχουν κάποιες σεξουαλικές σκέψεις που κάνω συχνά, αλλά ποτέ δεν έχω συζητήσει μέχρι σήμερα» και να συνεχίσετε «Θέλεις να σου μιλήσω γι' αυτές τις σκέψεις περισσότερο;» Κατά τη διάρκεια της πράξης μπορείτε επίσης με κινήσεις σας να ενθαρρύνεται τον σύντροφό σας προς κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά. «Οι άνδρες εκτιμούν αυτά τα μη λεκτικά μηνύματα», συμπληρώνει η ίδια.

Πρόγραμμα

Μπορεί να μην είναι καθόλου ρομαντικό αλλά τα ζευγάρια θα έπρεπε να συζητούν για το πώς να χωρέσει το σεξ στο πρόγραμμά τους. «Οι Αμερικανοί, για παράδειγμα, κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα», λέει η Queen. «Αλλά αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα», προσθέτει χαριτολογώντας. Αποφασίστε λοιπόν πόσο αμοιβαία είναι αποδεκτή η συχνότητα και βρείτε τη χρυσή τομή σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος. Αν για παράδειγμα ο ένας από τους δύο σας αρέσκεται στο πρωινό σεξ ενώ ο άλλος το απολαμβάνει το βράδυ, βρείτε συμβιβαστικές λύσεις που να καλύπτουν τα γούστα και των δύο.

Δυσλειτουργία

Η αποτυχία στην αρχή ή το πρόωρο τέλος είναι ένα ευαίσθητο θέματα. «Οι περισσότεροι άντρες δεν θέλουν να μιλήσουν γι' αυτό όσο βρίσκονται ακόμα στο κρεβάτι», λέει ο Joel D. Block, συγγραφέας του βιβλίου "Do It My Way". Αντί λοιπόν να του ζητήσετε να σας ικανοποιήσει προσπαθήστε να αποβάλλεται την ένταση. Αν η δυσλειτουργία συμβαίνει επανειλημμένα, αναγνωρίστε το πρόβλημα και συζητήστε το εκτός κρεβατοκάμαρας. Μπορείτε να πείτε «Όταν πιέζομαι συναισθηματικά αυτό λειτουργεί εναντίον μου, αλλά να ξέρεις ότι θα το ξεπεράσουμε». Αν πιάσει, καλώς. Αν όχι, τουλάχιστον θα έχετε θίξει το θέμα με έναν ευαίσθητο και υποστηρικτικό τρόπο.

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 13666 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.