Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 23:37

Όμορφες εικόνες στην Παλαιοκαρυά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα την βρείς κάπου χαμένη ανάμεσα στα αιωνόβια πλατάνια της. Δεν ξέρω αν την ξέρουν λίγοι ή πολλοί αλλα μου φτάνει να την ξέρω εγώ και να σας ξεναγήσω. Γεωγραφικά λοιπόν η Παλαιοκαρυά βρίσκεται στην Στερεά Ελλάδα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, στον δήμο Αγρινίου.

Αν ψάχνεις να βρεις ένα χωριό με πλακόστρωτα σοκάκια, με καφετέριες που με το φως της νύχτας μετατρέπονται σε club και μαγαζάκια που είναι έτοιμα να σου πουλήσουν κάθετι χειροποίητο που φτιάχνουν, να πάς αλλού. Ναι, ναι αλλού πρέπει να πας, γιατί εδώ δεν θα συναντήσεις τίποτα απ΄όλα αυτά.

Εδώ ο κόσμος που κατοικεί είναι ελάχιστος, μα αν τον επισκεφτείς όλο και κάτι θα σε φιλέψει, κάτι σπιτικό, το γλυκό του κουταλιού που έκανε η γιαγιά ή τον καφέ τον παραδοσιακό που τον πετυχαίνει πιο καλά απο όσες καφετέριες και αν έχεις επισκεφθεί στην πόλη! Θα φας καλό κρέας, καθαρό, στο ταβερνάκι που συντροφεύει το χωριό.

Τα δέντρα που αλλωνίζουνε αιώνες απο εδώ και απο εκεί θα σε κάνουν να νιώσεις ότι στα πνευμόνια σου μπήκε καθαρός αέρας που σου φτάνει να εισπνέεις χίλια χρόνια. Η ψύχη σου εκεί θα γαληνέψει και οι σκοτούρες θα φύγουν θες δεν θες. Αν σου αρέσει να περπατάς θα βρεις τον μικρο ποταμό Οξηδιάς και ρυάκια εκεί γύρω και να ξέρεις ότι το νερό μπορείς άφοβα να το πιείς. (εγώ πάντα το έκανα κρυφά απο την μαμά.)

Η θέα απο ψηλά σε μαγέυει, αγναντεύεις την λίμνη Τριχωνίδα σε όλο της το μεγαλείο. Βρίσκεσαι στην φύση και αυτό σου είναι ξεκάθαρο απο το πρώτο πάτημα που θα κάνεις εκεί!  Όταν πλησιάζει η δύση και η ανατολή του ηλίου δεν θα υπάρχουν πελώριες πολυκατοικίες μπροστά σου, θα μπορείς ελεύθερα να απολαύσεις τον ήλιο σε όποια πλευρά του χωριού και αν ξυπνάς.

Καθώς μπαίνεις στην Παλαιοκαρυά θα συναντήσεις το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου και αν προχωρήσεις πιο πάνω θα ανταμώσεις με το μοναστήρι της Παναγίας, μικροκαμομμένο και πολλών ετών στέκει ψηλά στο βουνό. Μην ξεχάσεις να βρεις το παρεκκλήσια του Αι Γιάννη και αν σταθείς τυχερός στον Αι Λια θα δεις να κάνουν παραπέντε με τα πολύχρωμα αλεξίπτωτα.

Φτάνει η ξενάγηση λοιπόν. Εδώ σου παραθέτω μερικές ακόμη φωτογραφίες απο το μαγικό μου χωριό τυλισμένο στο χιόνι. ?

kristialazarie.gr

 agrinionews.gr
Διαβάστηκε 4786 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.