Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2026 16:48

Δευτέρα του Πάσχα το παραδοσιακό «Γαϊτανάκι» στην Ανάληψη Θέρμου (Δευ 13/4/2026 11:00 πμ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δευτέρα του Πάσχα στις 11.00 π.μ. στην πλατεία της Ανάληψης, αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο «Γαϊτανάκι», ένα ξεχωριστό χορευτικό δρώμενο που ανήκει στον κύκλο των Πασχαλινών εθίμων και εκφράζει το μήνυμα της αγάπης και της ενότητας.

Το έθιμο διατηρείται ζωντανό χάρη στους Αναληψιώτες, αποτελώντας σημαντικό στοιχείο της τοπικής ταυτότητας και παράδοσης. Για όλους,  αλλά και για τους επισκέπτες, το «Γαϊτανάκι» είναι μια όμορφη ευκαιρία συνάντησης, χαράς και επανασύνδεσης με αγαπημένα πρόσωπα.

Με τη λήξη του χορού, ακολουθεί γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια, ενώ προσφέρονται εδέσματα και αναψυκτικά σε όλους.

«Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Καλή Ανάσταση, με υγεία, φως και ελπίδα για όλους!», καταλήγει η ανακοίνωση.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 217 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απριλίου 2026 16:51
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.