Σε αυτά που ξεχώρισαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για το Πανεπιστήμιο, ήταν οι επισημάνσεις του Δημάρχου στην ανάγκη σύμπλευσης με τον Δήμο Μεσολογγίου.
Είχαν προηγηθεί αναφορές σχετικά με το «κακό» που διαχρονικά έχει προκαλέσει στην Αιτωλοακαρνανίας η τεχνητή αντιπαράθεση Αγρίνιου – Μεσολογγίου σε μια σειρά από διεκδικήσεις και τονίστηκε πως αυτό πρέπει να σταματήσει.
Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπαναστασίου σημείωσε πως στην υπό σύσταση Επιτροπή διεκδίκησης θα πρέπει να συμμετέχουν οπωσδήποτε ακαδημαϊκοί – εκπρόσωποι του Δήμου Μεσολογγίου, ώστε να σχεδιαστεί μια από κοινού διεκδίκηση. Πρόσφατα ο Δήμαρχος είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι φορέας πολιτών στο Μεσολόγγι έσπευσε να ζητήσει την έδρα της υπό διεκδίκηση Κτηνιατρικής Σχολής, τη στιγμή που πρόκειται για πρόταση που εδώ και χρόνια «κυνηγά» το Αγρίνιο.
Την στάση αυτή μάλιστα των συγκεκριμένων πολιτών είχε στηλιτεύσει και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου.
«Πρέπει να σταματήσουμε κάποια στιγμή να τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί» είπε ακόμη χθες ο κ. Παπαναστασίου, ενημερώνοντας πως θα μισήσει και με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου για το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δυο Δήμων στην κοινή διεκδίκηση.
agriniopress.gr




















