Κυριακή, 7η Δεκεμβρίου 2025  10:58 μμ
Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2025 20:06

«Υπερεφημέρευση και εξουθένωση στο παιδιατρικό του νοσοκομείου Αγρινίου»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Προβλημάτων συνέχεια στο Νοσοκομείο Αγρινίου» τιτλοφορείται ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών.

Η Ένωση αναφέρεται σε ζήτημα που έκανε γνωστό πρόσφατα το agrinionews.gr και μιλάει για πλήρως ακατανόητη και απαράδεκτη απόφαση από την 6η ΥΠΕ μετακίνησης στη Ζάκυνθο του μοναδικού γιατρού που διορίστηκε φέτος στο Νοσοκομείο και μάλιστα στη ΜΕΘ, (όντας ο τρίτος μόνιμος γιατρός για 16 ημέρες συνολικά το μήνα Δεκέμβριο, χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας του τμήματος».

Υποστηρίζει πως «η μετακίνηση αυτή θα τινάξει κυριολεκτικά στον αέρα το πρόγραμμα λειτουργίας της ΜΕΘ».

Ζητείται ωστόσο επίσης να ολοκληρωθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες η ολοκλήρωση πρόσληψης επικουρικής παιδίατρου ώστε να μην υπάρξουν κενά μέσα στο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, το τελευταίο διάστημα λόγω έλλειψης ειδικευομένων οι παιδίατροι για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του τμήματος όλο το μήνα, λειτουργούν με εντέλλεσθαι σε συνθήκες υπερεφημέρευσης και εξουθένωσης εδώ και μήνες.

«Ενώ βρέθηκε συνάδελφος παιδίατρος να προσληφθεί ως επικουρικός και να δώσει ανάσα στις αυξημένες ανάγκες και την υποστελέχωση, με ευθύνη του Υπουργείου και των διάφορων αρμόδιων έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα εδώ και μήνες ο διορισμός της συναδέλφου», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 113 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.