Για το σύνολο των κοινωνικών πολιτικών που βρίσκονται σε εξέλιξη μίλησε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Δόμνα Μιχαηλίδου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου. Η Υπουργός ανακοίνωσε ότι το απόγευμα της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου θα πιστωθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ στους λογαριασμούς 250.000 ατόμων με αναπηρία και 35.000 ανασφάλιστων υπερηλίκων, μέσω του ΟΠΕΚΑ.
Την ίδια μέρα θα γίνει η δημόσια κλήρωση που θ’ αναδείξει 8.500 χρήστες προπληρωμένης κάρτας επιδομάτων, οι οποίοι θα λάβουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. «Κινητροδοτούμε τους δικαιούχους των καρτών να χρησιμοποιούν πάνω από το υποχρεωτικό 50% του ποσού με την κάρτα τους, προκειμένου να συλλέγουν λαχνούς και να αυξάνουν τις πιθανότητες να κληρωθούν για τα 1.000 ευρώ», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Η πλαστική Κάρτα Αναπηρίας
Αναφερόμενη στην πλαστική Κάρτα Αναπηρίας, η Υπουργός τόνισε ότι η διαδικασία απόκτησης της κάρτας έχει ξεκινήσει. Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Εθνική Πύλη Αναπηρίας (epan.gov.gr) και στη συνέχεια η κάρτα θ’ αποστέλλεται εντός δύο εβδομάδων με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει.
Η κάρτα αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη και δίνει στο άτομο με αναπηρία πρόσβαση σε όλα τα μέσα του ΟΑΣΑ, ενώ λειτουργεί ως δικαιολογητικό για μηδενικό ή μειωμένο εισιτήριο στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς. «Πρόκειται για “κάρτα αξιοπρέπειας”, διότι πολλές αναπηρίες δεν είναι ορατές – δεν κυκλοφορούν όλοι οι άνθρωποι με αναπηρία με λευκό μπαστούνι ή αμαξίδιο», είπε η Υπουργός.
agriniovoice.gr


