Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2025 18:37

Το post του Νίκου Αλιάγα με την λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου: «Ο χρόνος δεν έχει βελόνες ή αριθμούς»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Λεωνίδας Στούμπος εκτός από τη βαθύς γνώστης και δάσκαλος της Ελληνικής Μουσικής, έχει αποκαλύψει και το μεγάλο του ταλέντο στη φωτογραφία. Με ευαίσθητο τρόπο και ξεχωριστή ματιά κατορθώνει να «αιχμαλωτίζει» την ομορφιά του Μεσολογγίτικου τοπίου και παράλληλα να την «απελευθερώνει».

Πάνω σε αυτόν τον άξονα «πατά» ο δημοφιλής παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, κινηματογραφώντας και αναρτώντας το σχετικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον φωτογράφο, στο προφίλ του.

Με το τοπίο της λιμνοθάλασσας να «γεμίζει» το μάτι, ο Νίκος Αλιάγας μιλά για το χρόνο που περνά, τον χρόνο που δίπλα στο μεγαλείο της φυσικής ομορφιάς «παγώνει». Γιατί τελικά η ζωή δεν είναι χρόνος. Μα εμπειρίες που συλλέγουμε στο πέρασμά του.

Αναφέρει:

«Τα ρολόγια δεν δείχνουν τον χρόνο, τον προσομοιώνουν όπως λέει ο Étienne Klein ή μάλλον, τον κρύβουν στη μηχανική κίνηση των βελόνων. Μας δίνουν την ψευδαίσθηση της μαεστρίας, αλλά τη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι πέρασε ένα δευτερόλεπτο, είναι ήδη παρελθόν.

Ο Λεωνίδας στέκεται εκεί δίπλα στο νερό στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ένα στρογγυλό ρολόι στα χέρια του σαν σωσίβια λέμβος. Ξέρει καλά ότι αυτό το καντράν δεν σώζει κανέναν: θυμίζει μόνο την αναπόφευκτη απόδραση. Ο ήλιος δύει πίσω από τα βουνά, και αυτό είναι το πραγματικό ρολόι. Κάθε αντανάκλαση στο νερό είναι ένας σβησμένος αριθμός, κάθε κύμα γίνεται ένα λεπτό κατάποσης. Μια στιγμή και μια αιωνιότητα.

Ο χρόνος ενσαρκώνει ό,τι περνάει από μέσα μας, ό,τι μας καταβροχθίζει και ό,τι μας φανερώνει, το αλάτι του Ο άνθρωπος που στηρίζεται στο ρολόι του φαίνεται να θέλει να το ακούσει σαν κοχύλι, να πιάσει τον χτύπο της δικής του καρδιάς, να βεβαιωθεί ότι υπάρχει ακόμα. Μα ο χρόνος, αλλού στέκεται: στο φως που σβήνει, στον άνεμο που συρρικνώνει την επιφάνεια, στη σιωπή που κατασταλάζει την ώρα του δειλινού.

Το ρολόι είναι ένα κλουβί όπου κλειδώνουμε το άπειρο σε μια προσπάθεια να το κάνουμε κατοικήσιμο. Αλλά στην άκρη της λιμνοθάλασσας, το καντράν γίνεται άχρηστο. Ο κόσμος ρυθμίζει τη δική του αναπνοή και ο φίλος μου ο Λεωνίδας το ξέρει καλά. Ο χρόνος δεν έχει βελόνες ή αριθμούς: έχει ηλιοβασιλέματα, ρυτίδες ζωγραφισμένες στο πρόσωπο και αναχωρήσεις. Μη αναστρέψιμο, σαν παιδική κραυγή που μετατράπηκε σε ψίθυρο ενήλικα».

agriniopress.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 218 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2025 18:39
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.