Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Ιουλίου 2025 21:27

ΠΟΕ - ΟΤΑ: «Όχι στη στοχοποίηση δημοτικών υπαλλήλων – Οι εργαζόμενοι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταδικάζει σε ανακοίνωση τη δημόσια στοχοποίηση δημοτικών υπαλλήλων από πολίτες, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι για τα προβλήματα των Δήμων.

Η ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εκφράζει την λύπη, την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι, υπάλληλοι των Δήμων στοχοποιούνται και διαπομπεύονται Δημόσια από πολίτες οι οποίοι σκόπιμα ή μη, αντί να αναζητήσουν ευθύνες και λύση στα προβλήματα τους από τις Δημοτικές Αρχές, ψάχνουν στους εργαζόμενους τον αποδιοπομπαίο τράγο.

Παραβλέπουν ορισμένοι... πολίτες ότι, οι εργαζόμενοι των Δήμων καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με φιλότιμο και αυταπάρνηση, συχνά βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη την υγεία και την ασφάλεια τους, να ανταποκριθούν στα αυξημένα λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού καθήκοντα τους.

Πιθανώς ακόμη και να εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς, όσοι βγάζουν «λάδι» τις Δημοτικές Αρχές ή τις αφήνουν στο απυρόβλητο και συγκεντρώνουν τα πυρά τους σε βάρος των υπαλλήλων και μόνο.

Το περιστατικό που καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος είναι απ' αυτά που πραγματικά εξοργίζουν. Πολίτης επιδόθηκε προ ημερών σε ένα επικοινωνιακό σόου στα κοινωνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας την περιοχή της Ερατεινής στα σκοτάδια, κατηγορώντας τους υπαλλήλους του Δήμου για αδιαφορία. Δεν απευθύνθηκε στις υπηρεσίας του Δήμου για να κινηθούν οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος, αλλά επέλεξε να
στάξει χολή για τους εργαζόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα, από τον ηλεκτρολόγο του Δήμου, ο οποίος εργάστηκε γι' αυτό εκτός ωραρίου, με ήθος, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία. Ο ίδιος ηλεκτρολόγος έχει ως περιοχή ευθύνης την τεράστια περιοχή του Δήμου Δωρίδος που διαθέτει περισσότερες από πεντακόσιες εβδομήντα (570) διαφορετικές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ναυπακτίας και Δωρίδος και τονίζει πώς δεν πρόκειται να επιτρέψει να λοιδορούνται οι εργαζόμενοι ή να εκτοξεύεται λάσπη εναντίον τους απ' ορισμένους, οι οποίοι συμπεριφέρονται με κατάπτυστο τρόπο και έχουν άλλα κίνητρα μακριά και πέρα από τη λύση ενός προβλήματος.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.