Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2025 09:11

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες προς τα δυτικά - Πιο έντονη η ζέστη από την άλλη εβδομάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με υψηλές θερμοκρασίες προς τα δυτικά και βόρεια και λίγο πιο υποφερτή τη ζέστη ανατολικότερα με τη βοήθεια και των μελτεμιών, θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες με τη ζέστη να γίνεται εντονότερη από την άλλη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του OPEN, ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει ξανά από το Σαββατοκύριακο, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται νέος καύσωνας, ο οποίος θα είναι πιο έντονος από τον προηγούμενο.

Ουσιαστικά θα εξασθενήσουν τα μελτέμια, δίνοντας «χώρο» για αύξηση της θερμοκρασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μαρουσάκη, είναι πιθανό να δούμε θερμοκρασίες και άνω των 40 βαθμών Κελσίου στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος αλλά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς προβλέπει σημαντική ενίσχυση του μελτεμιού σήμερα και αύριο, με τις ριπές να φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ. Από την Παρασκευή, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν ελαφρώς, πέφτοντας στα 5 με 6 μποφόρ.

Παράλληλα, προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας, κάτι που καθιστά απαραίτητη την αυξημένη προσοχή, ιδιαίτερα σε περιοχές με ξηρή βλάστηση και υψηλό δείκτη επικινδυνότητας.

Ο καιρός σήμερα
Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες και τοπικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 17 έως 34-36, στη Θεσσαλία από 18 έως 36-37 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 35-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 35-37 και τοπικά 38 βαθμούς, στα Επτάνησα από 20 έως 33-35, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 31-33 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στη Νότια Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32-33 βαθμούς.

protothema.gr

Διαβάστηκε 108 φορές
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.