Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 08 Ιουνίου 2025 13:33

1973: Το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αγρινίου είχε σχολή αεροπορίας στρατού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Καλοκαίρι του 1973, Σχολή Αεροπορίας Στρατού στο Στρατιωτικόν Αεροδρόμιον Αγρινίου. Σήμερα εγκατάλειψη, η χρήση του πλέον, απέραντος βοσκότοπος.

Στις ακόλουθες φωτογραφίες διακρίνονται το κτήριον της Σχολής Αεροπορίας Στρατού όπως και ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου. Από το 1973 ως το 1974 το Α/Δ Αγρινίου ήταν έδρα της Σχολής Αεροπορίας Στρατού.

Oι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο του Ταξίαρχου (ΠΒ) ε.α Ιωάννη Μπαμπασάκη, Υπδκτή τότε της Σχολής.

Περισσότερα για την εν λόγω Σχολή και την λειτουργία της στον σύνδεσμο, όπου αποτελεί και πηγή των εν λόγω φωτογραφιών.

Συντάκτης του άρθρου: Αλέξιος Γ. Κατεφίδης, εκπαιδευτικός, τέως υποδιευθυντής στο Ελληνικό Λύκειο Νυρεμβέργης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 107 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Ιουνίου 2025 13:51
Η Αιτωλοακαρνανία στο διαδίκτυο για ενημέρωση επι της ουσίας
west media call west media call west media call
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.