Ανεβαίνει σήμερα Τρίτη 27.5.25 η θερμοκρασία ενώ από το σκηνικό του καιρού δεν θα λείψουν τα μπουρίνια και οι καταιγίδες σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, νέα άνοδο της θερμοκρασίας αναμένουμε σήμερα Τρίτη 27 Μαΐου στη χώρα μας. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα με μικρές εξαιρέσεις τα ηπειρωτικά ορεινά όπου θα σημειωθούν μπουρίνια και καταιγίδες.
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, για την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 25 με 27 και τοπικά στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα ανά περιοχή
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία – Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά στα κεντρικά τμήματα έως 5 μποφόρ. Στη Θράκη νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.