ΔΕΥΑ Αγρινίου: Τώρα επιδίδονται λογαριασμοί νερού που έχουν λήξει τον Μάρτιο όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία υπάρχει παράταση στην λήξη τους μέχρι 10 Μαΐου
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
Εδώ και πολλούς μήνες είχαν να παραλάβουν Αγρινιώτες λογαριασμό ύδρευσης με αποτέλεσμα αρκετοί να επικοινωνούν με την επιχείρηση για να μάθουν για τα οφειλόμενα, μέχρι να πληροφορηθούν για καθυστέρηση και για παράταση που έχει δοθεί άτυπα, μέχρι τις 10 Μαΐου ακόμη και για όσους πληρώσουν στα ΕΛΤΑ.
Αναγνώστες της «Συνείδησης» αναφέρουν ότι έχει να τους αποσταλεί λογαριασμός νερού ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα ενώ είναι γνωστό ότι οι χρεώσεις αφορούν τρίμηνα. Η μεγάλη ανησυχία πολλών είναι ότι η συσσώρευση μηνών μαζί με κάποιο παλιότερο ποσό που εκκρεμεί μπορεί να φτάσει τον λογαριασμό σε ψηλά επίπεδα, όπως φαίνεται στην φωτογραφία ιδιώτη που απέστειλε στην «Σ».
Κι όλα αυτά παρότι δεν εμπλέκεται πλέον η ιδιωτική εταιρία που δεν είχε καταφέρει να μοιράσει στο πρόσφατο παρελθόν τους λογαριασμούς, ειδικά στα μεγάλα χωριά κοντά στο Αγρίνιο.
Η σύμβαση με την εταιρία έχει καταγγελθεί και το έργο έχουν αναλάβει εξ΄ολοκλήρου τα ΕΛΤΑ που όμως έπεσαν θύμα της καθυστερημένης υπογραφής της σύμβασης με το δήμο με αποτέλεσμα να έχουν πάει λογαριασμοί (φωτο) με λήξη προθεσμίας τα τέλη Μαρτίου μόλις χθες Δευτέρα 14 Απριλίου!
Αν και πολύ εκτεταμένο, οι εμπλεκόμενοι λένε ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ομαλή διανομή των λογαριασμών ύδρευσης μόλις τις τελευταίες μέρες και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Θύμιος Γρίβας, εξηγεί:
«Πρόκειται για πρόβλημα που προέκυψε γιατί είχαμε κάποια καθυστέρηση στη υπογραφή της νέας σύμβασης με τα ΕΛΤΑ και τα διαδικαστικά έφεραν πίσω την διανομή. Αυτό που πρέπει να πούμε στους δημότες είναι ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, δεν θεωρείται λήξας ο λογαριασμός τους και έχει δοθεί εντολή παράτασης μέχρι τις 10 Μαΐου για τις πληρωμές του κοινού.
Το ίδιο ισχύει και σε όσους πληρώνουν τον λογαριασμό τους στα ΕΛΤΑ, ο οργανισμός θα το δέχεται ως εμπρόθεσμο χωρίς επιβάρυνση μέχρι τις 10 Μαΐου, επίσης», εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ειδικά στην Δ.Ε. Θεστιέων και κατά κύριο λόγο στο Καινούργιο, είχε προκύψει πρόβλημα με την εταιρεία που είχε αναλάβει την διανομή των λογαριασμών και η ΔΕΥΑ μάλιστα προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή διανομή τους.
Κάτι που έγινε, μιας και πριν λίγες οι δημότες έλαβαν κανονικά τους επόμενους λογαριασμούς τους.
Όμως αν και είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις πως οι προηγούμενοι λογαριασμοί που ήταν ανεξόφλητοι χωρίς την ευθύνη των δημοτών, δεν πρόκειται να έχουν επιβάρυνση, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι νεότεροι λογαριασμοί περιελάμβαναν και την προηγούμενη κατανάλωση, μια επιπλέον χρέωση τόκων υπερημερίας.
Μια χρέωση που δεν θα έπρεπε να επιβληθεί, μιας και η μη έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών δεν αποτελεί ευθύνη των δημοτών, αφού δεν έλαβαν τους λογαριασμούς τους και τελικά δεν έγιναν απαιτητοί οι τόκοι υπερημερίας. Στην παρούσα φάση αναμένεται η διαδικασία να εξομαλυνθεί με τους επόμενους λογαριασμούς.
Γιάννης Συμψηρής - Εφημερίδα "Συνείδηση"
sinidisi.gr