Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  4:17 μμ
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 17:10

Για ανευθυνότητα στο θέμα του νερού κατηγορεί την Δημοτική Αρχή Ακτίου-Βόνιτσας ο πρώην δήμαρχος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεχίζεται η κόντρα για το πρόβλημα του νερού στην περιοχή της Βόνιτσας.

Ο πρώην δήμαρχος Γεώργιος – Θεόδωρος Αποστολάκης εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Δημοτική Αρχή Ακτίου-Βόνιτσας για ανευθυνότητα στο θέμα που προέκυψε με το νερό.

«Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα σας είναι απίστευτη και επικίνδυνη», σημειώνει ο κ. Αποστολάκης.

Αναλυτικά: 

«Ήμασταν σίγουροι ότι ο κ. Κασόλας, δεν θα είχε το πολιτικό και ηθικό ανάστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει (έστω και καθυστερημένα) συγγνώμη από τον κόσμο για την ταλαιπωρία και την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα, τόσο ο ίδιος όσο και κάποια μέλη της παράταξης του.

Από την ανακοίνωσή του κρατήσαμε τα εξής:

Το πρώτο μεγάλο ψέμα που μας είπε η δημοτική αρχή ήταν ότι “λειτούργησε με απόλυτη και πλήρη υπευθυνότητα σεβόμενη την δημόσια υγεία καθώς μόλις έλαβε γνώση το εν λόγω έγγραφο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής αμέσως ανήρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου την ανακοίνωση προς διακοπή κατανάλωσης του νερού για πόση αλλά και για μαγείρεμα”.

Τεράστιο Ψέμα: Η αλήθεια είναι ότι ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου από Ιστοσελίδες της περιοχής μας. Αυτό φυσικά και ΑΝΑΓΚΑΣΕ, τον κ. Κασόλα να βγάλει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου το βράδυ μια ανεύθυνη ανακοίνωση, χωρίς φυσικά να επισυνάψει το έγγραφο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανιας.

Μα πως να το αναρτήσει? Αφού το έγγραφο της διεύθυνσης Υγιεινής είχε κοινοποιηθεί στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας από τις 19 Σεπτεμβρίου γιατί εσείς και ο αντιδήμαρχος ύδρευσης το αγνοήσατε?

Αλήθεια, οι καθιερωμένες μετρήσεις του Δήμου (στις 11 Σεπτεμβρίου) σε δικό του εργαστήριο τι σας έδειξαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων που βγήκαν στις 14 Σεπτεμβρίου? Μήπως γνωρίζατε από τότε ότι στο νερό δεν υπήρχε χλώριο και ότι ανιχνεύθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα εντερόκοκκοι, e-colli και κολοβακτηρίδια?

Γιατί, δεν ενεργήσατε από τότε και αφήσατε τους συμπολίτες μας να κινδυνεύουν πίνοντας ακατάλληλο νερό? Να σας απαντήσω εγώ. Το έκρυβες κ. Κασόλα γιατί δεν έχεις το πολιτικό ανάστημα να πάρεις αυτή την ευθύνη.

Πρώτη φορά στα χρονικά ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου έστειλε ενημέρωση στα μέλη του για τα παραπάνω, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος δημόσιας υγείας.

Δεύτερο ψέμα: Για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα μας είπατε ότι ελήφθησαν δείγματα μετά από περίοδο έντονης βροχόπτωσης και περίοδο έντονης ανομβρίας φαινόμενα, τα οποία σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και έχουν ως αποτέλεσμα να περάσουν στον υδροφόρο ορίζοντα μη επιτρεπτά στοιχεία.

Καλά μας δουλεύετε ή νομίζετε ότι είμαστε άτομα χαμηλής νοημοσύνης?

Όπως λέει η Διεύθυνση Υγιεινής στο νερό δεν υπήρχε ΙΧΝΟΣ ΧΛΩΡΙΟΥ.

Γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό ?
Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν φταίνε όλα αυτά που είπατε αλλά το ΧΛΩΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΡΙΞΑΤΕ.

Σε απλά και καθαρά ελληνικά!

Η αδιαφορία και η ανευθυνότητα σας είναι απίστευτη και επικίνδυνη!

Είναι επικίνδυνο κάποιος να παίζει με την υγεία 10.000 ανθρώπων και να ξεχνάει να χλωριώσει το νερό σε μια περίοδο που πραγματικά η έντονη βροχόπτωση και η περίοδος έντονης ανομβρίας δημιουργούν μικροοργανισμούς. Ή μήπως δεν είχατε χλώριο? https://shorturl.at/x49M5

Γιατί φαίνεται ότι τον Μάιο του 2024, αναθέσατε για χλώριο 24.000 ευρώ (δεν ξέρουμε μέχρι να κλείσει η χρονιά ποσό θα γράψει το κοντέρ). Τα προηγούμενα χρόνια οι αναθέσεις δεν ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ. Μήπως υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα ή κάτι άλλο?

Αλλά να σας πω και μια ακόμη αλήθεια Κ. Κασόλα? Ποιόν κοροϊδεύετε τώρα? Ακόμη και τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2024 πάλι είχαν πρόβλημα μερικά διαμερίσματα.

Αυτό το αποκαλύπτουν επίσημες μετρήσεις από έγγραφα που αποκαλύφθηκαν από τοπική Ιστοσελίδα και δείχνουν ότι όλο το καλοκαίρι το νερό σε πολλές περιοχές του Δήμου μας είχε πρόβλημα. Όλο αυτό το διάστημα σας ζητάω τόσο προφορικώς όσο και γραπτώς με αιτήσεις τις επίσημες αναλύσεις και μετρήσεις και εσείς δεν μου τις δίνετε. Γιατί?

Όλο αυτό το διάστημα δεν φροντίζατε για ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά! Δεν κάνατε τίποτα λοιπόν κι έσκασε η βόμβα 3 μήνες μετά!

Τρίτο και μεγάλο ψέμα: (Το οποίο δημιουργήσατε για να αποπροσανατολίσετε τους συμπολίτες μας από την αδιαφορίας σας και τα λάθη σας, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να δυσφημήσει τον τόπο άλλη μια φορά)

Μας κατηγορείτε για απόκρυψη στοιχείων σε έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής τον Απρίλιο του 2023, όπως λέτε για παρόμοιο λόγο.

Μάθετε λοιπόν, ότι στην Πάλαιρο το γεγονός ήταν στιγμιαίο! Η λήψη δείγματος νερού από την Διεύθυνση Υγιεινής έγινε σε νέο τμήμα αγωγού (μετά από αντικατάσταση παλιού) την ημέρα που ήταν σε διαδικασία τοποθέτησης και ελέγχου. Το αντιμετωπίσαμε άμεσα και χωρίς καμία επίπληξη της Διεύθυνσης Υγιεινής.

Άλλη μια φορά την αλήθεια, την εντιμότητα και την εγρήγορση μας την μεταφράζετε σε ψέμα και σε προσωπικό σας σκαλοπάτι για να σώσετε πολιτικά τον εαυτό σας.

Εμείς όλα αυτά τα χρόνια κατορθώσαμε (με τα δικά μας έργα, τα οποία γίνονται επί των ημερών σας) να έχουμε από τα μεγαλύτερα νέα εσωτερικά κι εξωτερικά δίκτυα ύδρευσης της Περιφέρειας.

Αναφορικά με το «φίλο» μου από το Μεσολόγγι, να σας θυμίσω γιατί μάλλον επιλεκτικά ξεχνάτε, ότι κατά τη δική μας θητεία, ο υπεύθυνος για τα παραπάνω στο Μεσολόγγι ήταν δικός σας κολλητός!

Τέταρτο ψέμα: Μιλάτε για οικονομικά συμφέροντα.

Για ποια συμφέροντα μιλάτε? Γιατί δεν έχετε γνωστοποιήσει, όπως έχετε χρέος στην διεύθυνση Υγιεινής τις άδειες των επαγγελματιών που προμηθεύονται νερό από την ΚΟΡΠΗ? Έχουμε Σεπτέμβριο. Σε λίγους μήνες τελειώνει το 2024!

Διαβάσατε το συγκεκριμένο έγγραφο, που πέρα από την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού σας κατηγορούν και για την μη αποστολή των αδειών στην Διεύθυνση Υγιεινής??

Δυστυχώς όμως για τους πολίτες του δήμου Ακτίου Βόνιτσας τώρα μάλλον ξυπνήσατε! Ξυπνήσατε και καταλάβατε ότι πρέπει να κάνετε τα αυτονόητο. Είμαστε όμως σίγουροι ότι η αλαζονεία η δική σας και ορισμένων συνεργατών σας κ. Κασόλα θα μας οδηγήσουν σε χειρότερες καταστάσεις!

Μια από τις υποχρεώσεις ενός Δημάρχου είναι η προστασία του τόπου του και τον πολιτών του!

Τις προηγούμενες μέρες έλαβα πολλές κλήσεις από τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία ήθελαν να πάρουν συνέντευξη για το θέμα του νερού. Ξέρετε τι έκανα λοιπόν? Τους είπα όχι! Τους είπα όχι για να προστατέψω το Δήμο μας από την κατρακύλα!

Η προηγούμενη δημοτική μας αρχή σας παρέδωσε ένα Δήμο Στολίδι! Ένα Δήμο Πρότυπο! Ένα Δήμο κόσμημα! Ένα Δήμο που μιλάνε για αυτόν όλοι οι άλλοι Δήμοι της Ελλάδας!
Και εσείς μέσα σε 9 μήνες κατορθώσατε να μας βγάλουν στα κανάλια όχι για διαφήμιση αλλά για δυσφήμιση!

Κατορθώσατε αρχές Σεπτέμβρη, να έχετε 10 μέρες χαλασμένο αντλιοστάσιο, με αποτέλεσμα να πέσουν τα λήμματα στη θάλασσα! Πρόβλημα που λύνεται άμεσα, με γρήγορες κινήσεις, εντός 1-2 ημερών. Εσείς όμως θέλατε και για αυτό 10 μέρες! 10 μέρες βρωμούσε η Βόνιτσα αντί να αστράφτει μέσω των Πανελλήνιων Αγώνων Ιστιοπλοΐας!
Οι καλεσμένοι αντί να μυρίζουν το ιώδιο της θάλασσας, μύριζαν τα λήμματα!

Και ανακοίνωση? Πουθενά!
Κατά τ’ άλλα τις απλές μέρες του μήνα, σκοτώνεστε ποιος θα βγάλει πρώτος φωτογραφία και ανακοίνωση!

Η τακτική σας να κρύβετε, να κουκουλώνετε και να σκεπάζετε τις αλήθειες είναι αποτέλεσμα της μεγάλης ανικανότητάς και ανευθυνότητάς σας. Υποβάλλατε όλους τους συμπολίτες σε απίστευτη ταλαιπωρία, άγχος, φόβο και αβεβαιότητα!

Το πολιτικά ηθικό που θα έπρεπε να κάνετε είναι να κάνετε τη δουλειά σας ΣΩΣΤΑ, να ενημερώσετε τον κόσμο άμεσα, να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να ζητήσετε συγγνώμη!

Μάθετε να ζητάτε συγγνώμη όταν είστε λάθος, αντί να γίνεστε επιθετικός για να καλύψετε την ντροπή σας!»

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 54 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News