Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 00:53

Ένας καλοκαιρινός παράδεισος... τσέπης: Το μικρό νησάκι του Ιονίου που ελάχιστοι γνωρίζουν αλλά όλοι θα μάθουν σύντομα! (PHOTOS) (www.athensmagazine.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για το ελληνικό καλοκαίρι περιλαμβάνει στιγμές ξεγνοιασιάς χωρίς κανένα απολύτως άγχος, πεντακάθαρα κρυσταλλένια νερά που σμίγουν με σκεπασμένες από δέντρα ακτές και soundtrack τα τζιτζίκια, τότε ο Κάλαμος είναι το ιδανικό μέρος για σένα!

Ο Κάλαμος είναι μικρό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος, σε πολύ κοντινή απόσταση από τη δυτική ακτή της Αιτωλοακαρνανίας.

Το νησί βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το χωριό Μύτικας της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά παρά την κοντινή του απόσταση ανήκει διοικητικά στο Νομό Λευκάδας μαζί με άλλα μικρά νησιά της περιοχής. Είναι κυρίως ορεινό, η κορυφή μάλιστα του βουνού που δεσπόζει στο νησί φτάνει τα 745 μ. Η επικοινωνία με την ηπειρωτική χώρα γίνεται με καΐκια που εκτελούν δρομολόγια από και προς τον Μύτικα στην ακτή της Αιτωλοακαρνανίας. Το νησί φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του και αρκετοί το επισκέπτονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και επειδή πάντα η εικόνα τα μαρτυρά όλα, δείτε τις φωτογραφίες στο AthensMagazine.gr

 

image

athensmagazine.gr

 

Διαβάστηκε 4816 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 01:24
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.