Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 19:29

COGNITERA: συνεχίζεται η μεταρρύθμιση του ΟΣΔΕ με νέες ψηφιακές υπηρεσίες για τα ΚΥΔ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από στελέχη από ΚΥΔ από όλη την χώρα, ολοκληρώθηκε η εταιρική εκδήλωση της COGNITERA αναφορικά με την παρουσίαση των ψηφιακών υπηρεσιών που θα παράσχει η εταιρεία στα ΚΥΔ για να διευκολύνει το έργο τους κατά την συλλογή των ΕΑΕ Έτους 2023.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, παρουσία τόσο του προέδρου της ΕΘΕΑΣ κ. Π. Σατολιά, όσο και στελεχών της Ένωσης.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι συνεταιρισμών από όλη τη χώρα που λειτουργούν ΚΥΔ καθώς και υπεύθυνοι μη συνεταιριστικών ΚΥΔ.

  • Η εταιρική φύση της εκδήλωσης είχε ως συνέπεια να μην προσκληθούν όλα τα πιστοποιημένα ΚΥΔ. Προβλέπεται, ωστόσο, να γίνουν και άλλες εκδηλώσεις που θα αφορούν μεγαλύτερα ακροατήρια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Σατολία ο οποίος με έμφαση τόνισε ότι οι επιδοτήσεις είναι για τους δικαιούχους και πρέπει το σύνολο των εμπλεκομένων στην διαχείρισή τους να διασφαλίζουν ότι αυτές απρόσκοπτα κατευθύνονται σε αυτούς. Στην συνέχεια ο Καθηγητής και Σύμβουλος της Cognitera κ. Γ. Κορμέντζας παρουσίασε σημεία του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου δίνοντας απτά παραδείγματα εφαρμογής των νέων κανονιστικών πλαισίων στην κατανομή των επιδοτήσεων.

Ο Σύμβουλος Διοίκησης της Cognitera κ. Ι. Κουφουδάκης παρουσίασε ανοιχτές καινοτόμες υπηρεσίες που αξιοποιούν το κυβερνητικό νέφος για να διευκολύνουν την εργασία των ΚΥΔ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Καθηγητής του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ και Στρατηγικός Συνεργάτης της Cognitera μέσω της Synelixis κ. Θ. Ζαχαριάδης ανέλυσε την πλατφόρμα παρακολούθησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην λογική του Ιταλικού μοντέλου διαχείρισης των επιδοτήσεων, δεδομένης της στρατηγικής συνεργασίας των εταιριών Cognitera και Synelixis με την Abaco.

O νόμιμος εκπρόσωπος της Cognitera κ. Σ. Καραμπλιάνης εξήγησε όλες τις αλλαγές που έχει η φετινή πλατφόρμα υποβολής των ΕΑΕ 2023 σε σχέση με την περσινή δεδομένης της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

Η Cognitera συνεχίζει ενεργά να στηρίζει των ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενή τομέα προσφέροντας σήμερα τις τεχνολογικές λύσεις του αύριο.

Με σταθερά βήματα η αναπτυξιακή της πορεία την καθιστά κυρίαρχη δύναμη στο χώρο του ΟΣΔΕ και αξιόπιστο συνεργάτη των ΚΥΔ.

Διαβάστηκε 314 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.