Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 10:17

Η θεατρική παράσταση «ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ...» στο Δη.Πε.Θε. Αγρινίου (Πεμ 1 - Παρ 2/6/2023 20:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου  παρουσιάζει για πρώτη φορά μια παράσταση που θα προβάλλεται ζωντανά μέσω διαδικτύου συνδέοντας τους δρόμους μιας πόλης του εξωτερικού – συγκεκριμένα, του Λος Άντζελες – με τη σκηνή του Δημοτικού μας θεάτρου την ίδια ώρα.

Η παράσταση «ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ...» βασισμένη στο «ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ» του ΑΛΛΕΝ ΓΚΙΝΣΜΠΕΡΓΚ ανεβαίνει την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου.

απόδοση / σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

κινηματογράφηση: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΤΕΡΩΝΗΣ

μουσική: ANNIE

παίζουν:

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΙΛΙΑΝ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Το «Ουρλιαχτό» είναι το ποίημα που έγραψε το 1956 ο Άλεν Γκίνσμπεργκ και αποτελεί το ποιητικό μανιφέστο της Γενιάς των Μπητ λογοτεχνών. Eίναι ένα κοινωνικό σχόλιο που τάσσεται  ενάντια στην αμερικανική συντηρητική κοινωνία της δεκαετίας του 1950 εκφράζoντας  το αίτημα της ανανέωσης. Το «Ουρλιαχτό», μέσα από μια πρωτοφανή γλωσσική μεγαλοπρέπεια, μελοδραματικές καταγραφές, άσεμνες αναφορές και παρεκτροπές, υποδηλώνει με τόλμη και ως ουρλιαχτό/κραυγή τη διαμαρτυρία για κάθε είδους εκμετάλλευση, καταστολή και υποταγή. Ο ανήσυχος και αντισυμβατικός ποιητής παρουσιάζει μια εικόνα ενός κόσμου που διακατέχεται από την απελπισία, την απόρριψη και την προκατάληψη και εναποθέτει στους φωτισμένους της γενιάς του, την αναζήτηση μιας υπερβατικής πραγματικότητας.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

Δείτε το trailer της παράστασης στο:

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ την ημέρα της παράστασης από 6.00 έως 8.00 το απόγευμα.

Διαβάστηκε 232 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 23:59
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.