Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 18:56

Αυτό είναι το θαλάσσιο ταξί του μέλλοντος (βίντεο-φωτό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H κίνηση τις ώρες αιχμής είναι ένα σύνηθες πρόβλημα των μεγαλουπόλεων. Ωστόσο, μια γαλλική εταιρία που ασχολείται με τις μεταφορές επιδιώκει να δώσει μια εναλλακτική λύση στις μελλοντικές μετακινήσεις μας.


Το Bubble είναι θαλάσσιο όχημα που μπορεί να «πατήσει» πάνω νερό κάνοντας τη μετακίνησή σας πιο εύκολη και γρήγορη. Στην ουσία πρόκειται για ένα θαλάσσιο ταξί, που κατασκευάζεται από τη γαλλική εταιρεία SeaBubbles, είναι εντελώς αθόρυβο, εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και «γλιστράει» πάνω στο νερό χωρίς να δημιουργεί κύματα. Η εταιρεία πρόσφατα έχει υποβάλλει σε δυο νέες δοκιμές το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου ταξί.


Η SeaBubbles θέλει να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων και κάνοντας τα ταξίδια του κοινού πιο γρήγορα.


Σύμφωνα με την εταιρεία, η αποφυγή οδήγησης στο δρόμο και η στροφή σε «υδάτινες διαδρομές» θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά την κίνηση στους δρόμους στο εγγύς μέλλον.






Χαρακτηριστικά, η εταιρεία εκτιμά ότι η μετάβαση από τη μαρίνα του Ντουμπάι στο κέντρο του θα διαρκούσε 43 λεπτά με το αυτοκίνητο, αλλά μόλις 26 λεπτά με το Bubble. Η εταιρεία ευελπιστεί σε βάθος 5 χρόνων τα θαλάσσια ταξί να βρίσκονται σε 50 διαφορετικές πόλεις.


Το όχημα φτάνει μέγιστη ταχύτητα τα 12χλμ/ώρα, πράγμα που μπορεί να εξασφαλίσει το ασφαλές ταξίδι των επιβατών. Το Bubble μπορεί να χωρέσει μέχρι πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.

pronews.gr

Διαβάστηκε 515 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 19:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.