Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 16 Απριλίου 2023 12:25

«Χριστός Ανέστη!» - Η Ανάσταση στην Αιτωλοακαρνανία (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με κατάνυξη και λαμπρότητα γιόρτασαν οι Έλληνες την Ανάσταση. Και με τη σκέψη ωστόσο στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Aντίστοιχα,  οι εκκλησίες του Αγρινίου και όλης της Αιτωλοακαρνανίας γέμισαν από κόσμο το βράδυ του Μ. Σαββάτου  για την Αναστάσιμη ακολουθία.

Οι καμπάνες ήχησαν στο άκουσμα του «Χριστός Ανέστη» και τα πυροτεχνήματα σε πολλές περιπτώσεις έκαναν τη νύχτα…μέρα.

O Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

O Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος προεξήρχε της τελετής της Ἀναστάσεως στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου .

Το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε στην Ελλάδα με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, για να αρχίσει αμέσως ο «μαραθώνιος» για την μεταφορά του σε όλη τη χώρα με κάθε μέσο.

Στην Αιτωλοακαρνανία έφτασε αρχικά στο Αντίρριο και ακολούθησε η μεταφορά του σε όλο το Νομό ενώ στο  Αγρίνιο το «Αγιο Φως » παραδόθηκε αρχικά στις 23.20 στον Ι.Ν.Αγίου Χριστοφόρου (Πολιούχο).

Ανάσταση στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Αγρινίου:

Η ανάσταση στον Ι.Ν.Αγίου Θωμά Αγρινίου :

H Ανασταση στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου:

H Ανάσταση στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου:

Καλύβια Αγρινίου

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 413 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.