Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 12:34

Θεσμός το «Φιλοσοφικό Καφενείο Αγρινίου» για ανταλλαγή απόψεων και επιγνώσεων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το “Φιλοσοφικό Καφενείο Αγρινίου” πλέον έγινε θεσμός όπου συμπολίτες κάθε ηλικίας και ακαδημαϊκής μόρφωσης, μπορούν να συνμμετέχουν για ανταλλαγή απόψεων και επιγνώσεων.

Αναλυτικότερα:

Ανοιχτή πρόσκληση απήυθηναν για το «Φιλοσοφικό Καφενείο Αγρινίου», η κ. Έλενα Τριανταφυλλίδη (Ιατρός, Παθολογοανατόμος) και ο κ. Χρήστος Ζερβόπουλος (Ψυχολόγος), μέσω του Antenna Star 103.5 και της εκπομπής «Αυτή είναι η Ζωή», με τη Νάντια Μπούτα, το πρωί της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023.

Οι διοργανωτές της συνάντησης, μίλησαν για την ιδέα και τους στόχους και ανέλυσαν το τι μπορεί να αποκομίσει κάποιος συμμετέχοντας στο «Φιλοσοφικό Καφενείο». Κάλεσαν τους συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας και ανεξαιρέτως ιδιότητας ή ακαδημαϊκής μόρφωσης να συμμετέχουν.

Το «Φιλοσοφικό Καφενείο» είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2014 στην Αθήνα με πρωτοβουλία του κ. Ιωάννη Αυγουστάτου (Ψυχίατρου – Ψυχοθεραπευτή), από την Κίνηση Πνευματικού Ακτιβισμού ΦΩΣ σε ΔΡΑΣΗ. ‘Οπως είπαν οι καλεσμένοι της εκπομπής, έχουν συμμετάσχει αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Η κ. Τριανταφυλλίδη τόνισε ότι «η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους, να ανταμώσουμε και να φιλοσοφήσουμε, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και επιγνώσεων».

«Το κίνητρο των «Φιλοσοφικών Καφενείων» είναι ο απλός άνθρωπος να έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί, να επικοινωνήσει και να στοχαστεί πάνω στη ζωή του και γι’ αυτό προτάσουμε την έρευνα βασικών φιλοσοφικών ερωτημάτων, αρχής γενομένης από τον εαυτό μας», συμπλήρωσε.

«Με αυτό το κίνητρο δημιουργούνται σχέσεις αλληλεγγύης, διευρύνονται οι κοινωνικές επαφές και ενισχύεται η επικοινωνία», επισήμανε ο κ. Ζερβόπουλος, και τόνισε ότι «υπάρχει χώρος και στην πόλη μας για το «Φιλοσοφικό Καφενείο», καθώς το πνευματικό και κοινωνικό υπόβαθρο των συμπολιτών μας είναι υψηλό».

Η πρώτη συνάντηση του «Φιλοσοφικού Καφενείου Αγρινίου» με θέμα «Χρόνος και Χρήμα» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου στις 11:00 π.μ.

Στον φιλόξενο χώρο «Το Μύρτιλο», στην οδό Φιλελλήνων 41, στο Αγρίνιο.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Έλενας Τριανταφυλλίδη και του κ. Χρήστου Ζερβόπουλου στον Antenna Star 103.5:

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 433 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.