Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 00:30

Ο Ακάθιστος Ύμνος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θέρμου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος έψαλλε την Α’ και Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, ενώπιον της ιεράς Εικόνας της, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο, αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη, ο οποίος έψαλλε την Β’ και Γ’ Στάση των Χαιρετισμών, τον Αρχιδιάκονο π. Στέφανο Καππέ και τους Διακόνους π. Αμβρόσιο Καλλιάφα και π. Δημήτριο Λαγούδη.

Κατά το σύντομο κήρυγμά του προς τους πιστούς ανέλυσε τον στίχο: «καὶ τῆς μελλούσης λύτρωσαι κολάσεως τοὺς συμβοῶντας· Ἀλληλούϊα», λέγοντας ότι παρακαλέσαμε απόψε την Παναγία μας να μας λύτρωση από την μέλλουσα κόλαση. Πολλές φορές ξεχνιόμαστε και μεταφέρουμε την μέλλουσα κόλαση στον παρόντα βίο μας, όταν αποστασιοποιούμαστε από το θέλημα του Θεού, όταν αρνούμαστε την αγάπη του Θεού, όταν η πίστη μας γίνεται χλιαρή και η αγάπη μας γίνεται ψυχρή, όταν αδυνατούμε να συγχωρέσουμε τους άλλους ανθρώπους και να συνυπάρξουμε μαζί τους και όταν ο εγωισμός κυριεύει την βούλησή μας και η φιλαυτία, η υπερηφάνεια και η αλαζονεία μολύνουν τη σκέψη μας και αλλοιώνουν την συμπεριφορά μας.

«Να απευθυνόμαστε στην Παναγία μας και να την παρακαλούμε να μας λυτρώνει από αυτή την κόλαση και να μας δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο προς τον παράδεισο και προς την αιωνιότητα της βασιλείας των ουρανών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε: «Ο δρόμος αυτός δεν είναι άλλος από την πίστη μας στο Θεό, από την αφιέρωσή μας στο θέλημά Του, από την απροϋπόθετη υπακοή μας σε Εκείνον. Αυτόν τον δρόμο άνοιξε η Παναγία μας και αυτόν το δρόμο καλούμαστε και εμείς να ακολουθήσουμε. Μέσα από αυτόν οι χριστιανοί ανακαλύπτουμε την αποστολή που ο Θεός μας έχει αναθέσει, να μεταφέρουμε το φως του παραδείσου μέσα στον παρόντα βίο και να γίνουμε και εμείς φωτεινοί οδοδείκτες για τους άλλους ανθρώπους».

«Η Παναγία μας είχε μέσα της πολλή αγάπη για τον Θεό, αλλά και για τους ανθρώπους. Η αγάπη θα είναι το κλειδί με το οποίο θα ξεκλειδώσουμε την πύλη του παραδείσου, ενώ η έλλειψή της μπορεί να είναι η αιτία που ίσως μας καταδικάσει στην αιωνιότητα της κολάσεως» ανέφερε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε η Παναγία να μας ανοίγει τον δρόμο προς την αιωνιότητα του Παραδείσου.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/SNcZ9HuG5Rq5fPgm8

 

Διαβάστηκε 222 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.