Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 20:02

Νόμιμες κατασχέσεις, νόμιμη ρήτρα και ακαταδίωκτο για τα Τέμπη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ιωάννα Καραδήμα γράφει η Ιωάννα Καραδήμα

 

Ζούμε στη χώρα της νομιμότητας. Ότι και αν κάνει η πολιτική εξουσία εις βάρος του πολίτη, θα υπάρχει η δικαστική εξουσία για να το κάνει νόμιμο. 

Έτσι λοιπόν μετά για το ακαταδίωκτο για όσους «ειδικούς» θα αποφανθούν, ότι θέλουν,  για το έγκλημα των Τεμπών, όπως ακαταδίωκτο είχαν και οι ειδικοί της «πανδημίας», έχουμε και τις αποφάσεις για τα θέματα της οικονομίας.

Πριν ένα μήνα είχαμε την απόφαση express του Αρείου Πάγου για τους δανειολήπτες. Αυτή που νομιμοποιεί τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και συνάμα κάνει νόμιμη την άθλια πρακτική των funds να εξαγοράζουν  ,σχεδόν τζάμπα τα δάνεια.

Αυτή την εβδομάδα, έχουμε και απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που θεωρεί νόμιμη τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ενέργειας.

Τη θυμάστε φυσικά αυτή τη ρήτρα. Πως να την ξεχάσετε θα μου πείτε με τους διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς. Αξίζει όμως εδώ να δούμε το σκεπτικό αυτής της απόφασης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν η ρήτρα είναι νόμιμη γιατί συνάδει με το Ευρωπαϊκό δίκαιο και τους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ.

Βέβαια, η περίφημη Ευρώπη, την οποία την θυμούνται όταν και όποτε τους συμφέρει. Ενώ όταν υπάρχει κονόμα αλλού είδους, όπως με την είσπραξη τελωνειακών δασμών από εμπορεύματα από χώρες της ΕΕ ,τότε τους κανονισμούς αυτούς τους γράφουν, ξέρετε που ,και ας πληρώνει η χώρα πρόστιμο γι’αυτό.

Όμως λέει και άλλα ενδιαφέροντα η απόφαση του Πρωτοδικείου. Μας εξηγεί ότι πλέον η ενέργεια είναι ένα χρημαστηριακό προϊόν και έτσι το διέπουν οι κανόνες των διεθνών αγορών.

Επιπλέον λέει ότι η σχετική υπαγωγή έγινε στις 5 Αυγούστου του 2021 . Αυτό σημαίνει δύο πράγματα.

Πρώτον ότι καταρρέει ο μύθος της αύξησης των τιμολογίων ενέργειας εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία καθώς όντως οι αυξήσεις ξεκίνησαν τότε και όχι με τον πόλεμο.

Δεύτερον σημαίνει, ότι κοινωνικά αγαθά όπως η ενέργεια και σύντομα και το νερό, μετά την ιδιωτικοποίηση και αυτού, θα είναι έρμαια των διεθνών τοκογλύφων και των απάνθρωπων νόμων της αγοράς.

Όμορφος κόσμος, φιλελεύθερα φτιαγμένος. Κράτος χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες πάρα μόνο με κουπόνια και καλάθια.

Εξουσία χωρίς έλεγχο ,χωρίς διάκριση και υποταγή του δικαίου στις θελήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων. Θα μου πείτε εδώ θέλουν με μια τροπολογία να στερήσουν το δικαίωμα επιλογής ψήφου από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, τη ρήτρα αναπροσαρμογής , τις κατασχέσεις και το κουκούλωμα των Τεμπών θα φοβηθούν να κάνουν;

Στις 21 Μαΐου θα πάρουν την απάντηση τους γι’αυτά και για πολλά άλλα.

*Η Καραδήμα Ιωάννα είναι υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής με το Εθνικό Κόμμα Έλληνες. 

pronews.gr

Διαβάστηκε 556 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 20:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.