Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 20:43

Με τιμώμενη Περιφέρεια τη Δυτική Ελλάδα η Freskon 2023

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon, αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Προ των πυλών, με βελτιωμένα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, βρίσκεται το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON» , που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με αυξημένο αριθμό εκθετών -στον οποίο συνεχίζουν να προστίθενται και νέοι- από 15 χώρες (Ελλάδα, Ουγκάντα, Ολλανδία, Βουλγαρία, Αίγυπτο, Κύπρο, Μολδαβία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Δανία και Γερμανία) η FRESKON ετοιμάζεται να γίνει πόλος έλξης του διεθνούς ενδιαφέροντος του κλάδου των νωπών φρούτων και λαχανικών. Άλλωστε, αποτελεί όλα τα τελευταία χρόνια το επίκεντρο των εξελίξεων στα φρέσκα προϊόντα, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Από συνεταιρισμούς, παραγωγούς, χονδρεμπόρους φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς και εξαγωγείς, εμπόρους λιανικής, αλυσίδες σούπερ μάρκετ (ελληνικές και ξένες) μέχρι εταιρείες logistics, εταιρείες συμβούλων και εταιρείες πιστοποίησης, θα συμμετάσχουν στη FRESKON εκθέτες από μια ευρεία γκάμα του κλάδου.

Στη φετινή διοργάνωση ξεχωρίζουν το Διεθνές Συνέδριο που είναι αφιερωμένο στα εσπεριδοειδή, το πρόγραμμα Hosted Buyers από 40 χώρες και η στοχευμένη ενότητα για τη δικτύωση των παραγωγών με τα σούπερ μάρκετ, FreshCon Market.

Στο Διεθνές Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, θα παρουσιαστούν οι σημαντικότερες εξελίξεις του κλάδου των εσπεριδοειδών και θα μιλήσουν εξειδικευμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό γύρω από επίκαιρα ζητήματα, όπως οι ποικιλίες, οι ασθένειες, οι καλλιεργητικές πρακτικές, η διατηρησιμότητα, η συσκευασία και η καταναλωτική συμπεριφορά. Στόχος του συνεδρίου, πέραν του ενημερωτικού, είναι να διαμορφώσει κι ένα πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας του ευρωπαϊκού κλάδου των εσπεριδοειδών.

Το FreshCon Market, το οποίο διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO για έβδομη χρονιά σε συνεργασία με το περιοδικό Φρουτονέα, θα αποτελέσει από τις 24 έως τις 25 Απριλίου πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ σούπερ μάρκετ και παραγωγών, με στόχο τη σύνδεση της παραγωγής φρούτων και λαχανικών με το λιανεμπόριο. Οι λιανεμπορικές αλυσίδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα προέρχονται από επτά χώρες και συγκεκριμένα από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Αλβανία, Πολωνία, Ρουμανία και Λιθουανία και θα έρθουν σε επαφή με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου από όλη την Ελλάδα, σε ένα ιδανικό πλαίσιο δικτύωσης για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στη φετινή διοργάνωση της Freskon είναι τιμώμενη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία μέσα από την εκθεσιακή της συμμετοχή θα αναδείξει τα υψηλής διατροφικής αξίας φρούτα και λαχανικά του τόπου, με σκοπό να τα προωθήσει σε αγορές του εξωτερικού, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει αναπτύξει και για τη φετινή χρονιά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμμετοχής σε εκθέσεις αγροδιατροφικού ενδιαφέροντος σε Ελλάδα και εξωτερικό, επιδοτώντας επιχειρήσεις του κλάδου ώστε να αναπτύξουν την εξωστρέφειά τους και να προωθήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της 'Ολυμπιακής Γης.

Η Δυτική Ελλάδα καλύπτει το βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και το δυτικό της Στερεάς Ελλάδας, αποτελούμενη από εύφορες περιοχές με το μεγαλύτερο υδάτινο δυναμικό στη χώρα που προστατεύεται από διεθνείς κανόνες για το φυσικό περιβάλλον. Οι κατάλληλες εδαφο-κλιματολογικές συνθήκες της περιφέρειας εξασφαλίζουν την παραγωγή εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων που ξεχωρίζουν τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.

Στην εκθεσιακή συμμετοχή της Περιφέρειας, θα πάρουν μέρος αντιπροσωπευτικές επιχειρήσεις από τις περιφερειακές ενότητες των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, όπου μέσω των εκπροσώπων τους, θα συμμετάσχουν σε προκαθορισμένες συναντήσεις με εν δυνάμει αγοραστές του προγράμματος hosted buyers της Freskon.

Στόχος όλων των προσπαθειών που αναπτύσσει η Περιφέρεια είναι να αποτελέσει η ενασχόληση, με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, επιχειρηματική επιλογή και όχι μόνο, ανάγκη για επιβίωση. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, η ανάδειξη των ιδιαίτερων τοπικών αγροτικών προϊόντων ποιότητας, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η ενθάρρυνση για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα αποτελούν το κύριο μέλημα για τη δημιουργία μιας ισχυρής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον αγροτικό τομέα.

Διεθνές Συνέδριο Freskon για τα Εσπεριδοειδή

Το συνέδριο της FRESKON 2023, θα εστιάσει το ενδιαφέρον στις τελευταίες εξελίξεις για την παραγωγή και την εμπορία των εσπεριδοειδών με τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών του κλάδου με διεθνές κύρος.

Στόχος του Διεθνούς Συνεδρίου Εσπεριδοειδών είναι όχι απλώς να καλύψει με εμπεριστατωμένες αναλύσεις όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εσπεριδοειδή και να δώσει στο κοινό τη μεγάλη εικόνα των σημαντικότερων εξελίξεων του κλάδου ανά τον κόσμο, αλλά και να αποτελέσει την κοιτίδα, στην οποία θα λάβει σχήμα μια ευρύτερη και μονιμότερη συνεργασία του ευρωπαϊκού κλάδου των εσπεριδοειδών.

Δήλωση Πάνου Σακελλαρόπουλου

Στη φετινή FRESKON τιμώμενη Περιφέρεια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece!

Είναι τιμή για την Περιφέρειά μας να αποτελούμε το επίκεντρο σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές εκθεσιακό γεγονός που αφορά τον κλάδο της αγροδιατροφής!

Επίσης, είναι χαρά γιατί αναγνωρίζονται οι προσπάθειες μας να αναδείξουμε τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της ΠΔΕ σε Ελλάδα και Εξωτερικό!

Συνεχίζουμε!

Διαβάστηκε 362 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.