Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023 22:16

Αγρίνιο: Διαμαρτυρία στο Επιμελητήριο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των απόφοιτων της Γεωπονικής (video – εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με αίτημα την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους της Γεωπονικής Σχολής, φοιτητές και απόφοιτοι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, παραβρέθηκαν σήμερα στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έχει προγραμματιστεί επίσκεψη Κλιμακίου του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο.

Σύμφωνα με τους φοιτητές, η τροπολογία που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με το οποίο επιχειρείται να διευθετηθεί το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωπόνων, δε δίνει καθαρή λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι αφού διατηρεί το διαχωρισμό σε κάποιες Γεωπονικές Σχολές, μεταξύ των οποίων και η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών με τα τέσσερα Τμήματά της.

Οι φοιτητές ζητούν την αναγνώριση του πτυχίου ως 5ετούς φοίτησης για όλα τα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους απόφοιτους των τμημάτων και την ένταξη των αποφοίτων στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Εκπροσωπώντας τους φοιτητές και τους απόφοιτους της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Γιάννης Μάρκου, Απόφοιτος Γεωπονικής Αμαλιάδας, μίλησε στο AgrinioTimes.gr:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 233 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.